Závěrečné zápasy A teamu v roce 2016 ve znamení proher

26.12.2016 22:40

Poslední říjnová sobota znamenala zároveň poslední zápas podzimní části sezóny ZČD, ke kterému jsme zajížděli na dráhy toho času prvního týmu divize, na čtyřdráhu do Lomnice. Domácí letos posilnili tým s ambicemi na postup do ligy, které potvrzují právě v domácím prostředí, kde soupeře porážejí o jeden až dva parníky. Velkou zásluhu na tom mají také hostující týmy, kterým se zde až překvapivě nedaří. To my samozřejmě nechtěli vůbec připustit :-)

Bohužel začátek zápasu napovídal průběhu, na který jsou domácí zvyklí. Laksarům se nedaří a prohrávají s celkem „hratelnými“ soupeři 438:411 a 425:418. Prostřední dvojice přináší po jednom zlepšení na obou stranách. Domácí Jirka Guba hraje proti trápícímu se Standovi svoje nejlepší domácí číslo a vyhrává jasně 479:406. Za naše barvy přidává první body Dan Šeterle po pěkném výkonu 456 kuželek. Poslední dvojice Pepa Vdovec a Honza Myslík hrají stejně parádně jako Dan (457 a 452), oba také poráží soupeře, již však pouze korigují celkové skóre zápasu.

Jako tým jsme zahráli na místních plánech zdaleka nejvyšší hostující číslo, o které se bohužel zasloužili pouze tři hráči. Domácí se tak museli vytáhnout s vyššími výkony, než které doma obvykle potřebují – nakonec však celkem v pohodě vyhrávají zejména díky náskoku z první půlky utkání. V poločase sezóny se tak nacházíme na bronzovém stupínku dva body za duem Lomnice, Hazlov.

TJ Lomnice A - Holýšov A  10:6  2645:2600

 

Zatímco v Lomnici jsme na případný úspěch pomýšleli, s výhrou v Rokycanech v rámci druhého kola poháru ČKA jsme nepočítali. V domácím zápase jsme však soupeři nadělili kanára a s pouhými třemi prohranými drahami jsme nechtěli pochybovat o postupu. Pořád jsme však museli alespoň ty čtyři dráhy uhrát a soupeři si chtěli napravit reputaci, takže nám je rozhodně nedali zadarmo.

V první dvojici nastupují Standa Šlajer a Milan Laksar. Standovu soupeři se vůbec nedaří, a tak po třech drahách vede 2:1 o 29 kuželek. Vedle prohrává Milan velkým rozdílem proti dobře hrajícímu soupeři (nakonec porazil 585 kuželek); zde se asi nedočkáme ani toho pomocného bodu. Proto upínáme zrak ke Standovi, kterému stačí udržet náskok, a máme postup v kapse. Tomu se na poslední dráze však nedaří, a nakonec se štěstím vyhrává o pouhých 11 kuželek. Uhráli jsme zatím pouze dvě dráhy, Standa ale porazil soupeře, takže nezávisle na výsledku naší dvojice zadáků, kterou tvoříme já a Pepa Vdovec, máme již postup do třetího kola jistý.

Já prohrávám s dobře hrajícím soupeřem 570:525, Pepa naopak vyhrává 525:536. Zajímavostí našich duelů bylo, že poslední dráhu jsme všichni čtyři zahráli pěkných 140. Překvapení vzhledem k prvnímu zápasu jsme nedovolili a postoupili jsme přes druholigový tým Rokycan do třetího kola poháru. Tam na nás čeká třetiligový tým Dobřan.

SKK Rokycany B - Holýšov A  4:2 (10:6)  2168:2090

Celkem: SKK Rokycany B - Holýšov A  4:8 (13:19)  4115:4170

 

Na závěr v krátkosti výsledek posledního letošního zápasu, což byl právě první zápas třetího kola poháru. Na našich plánech jsme přivítali druhý tým třetí ligy. Po zdolání týmu druhé ligy by to měla být „brnkačka“ :-) Nečekali jsme, že by se nám povedl stejný zázrak jako proti Rokycanům – takový výklep jsme ovšem také neočekávali.

Nebudu to dál protahovat - dostali jsme od dobřanských doma kanára. Hosté zahráli rozhodně lépe než rokycanští, my jsme však zaostali za náhozem z minulého kola asi o 140 kuželek a úroveň našeho výkonu by stačila blbě na okres. Za zmínku však stojí výsledek Michala Šnebergera, který na našich drahách porazil 585 kuželek. Odveta tak bude již jen formalitou - my se pouze pokusíme zahrát si na extrémně padavé dobřanské kuželně co nejlepší výsledky.

Holýšov A – CB Dobřany B  0:6 (5:11)  1948:2107

To byl úplně poslední soutěžní zápas holýšovských oddílů před zimní přestávkou. Ani o té však nezahálíme. Za sebou máme první kolo oddílových přeborů, před sebou kolo druhé a přebory okresní…ale o tom zase jindy. Přeji nejen všem fandům holýšovských kuželek krásný zbytek roku a nashle u článkům v roce příštím.

 

Honza Laksar - Saxík