Vymodlené vítězství béčka

15.11.2016 09:35

Ani nemám tušení jak začít tento článek…Haluz, mizérie, či snad doslova z prdele klika?! Myslím si, že tohle všechno popisuje sobotní utkání 12. listopadu v Havlovicích. Musím říct, že tohle byl náš nejhorší zápas a však noční můrou pro domácí. Takže popořadě.

V první dvojici šli proti sobě Jirka Rádl za domácí a Jakub Janouch za hosty. Musím říct, že je to můj nejčastější Havlovický soupeř za poslední dva roky :D. Já začínám parádně do plných a vytvářím si náskok 20 kuželek na první desítce. Jenže Jirka se najednou probral a já naopak přibrzdil, takže první plné prohrávám o 4 kuželky. V dorážce se pořád trápím a nakonec prohrávám i první dorážku. Po výměně drah, jsem dostal od kouče kázání, že mám být v klidu a že to otočím. Druhé plné vyhrávám a bojuji i ve druhé dorážce. Náskok jsem stáhnul a nakonec jsem vyhrál i celkové číslo (401:407), takže první bod jde do Holýšova. Ve druhé dvojici se proti sobě postavili Martin Šubrt a Tomáš Martínek. Tomáš prohrává obě disciplíny do plných, ale obě dorážky jasně vyhrál a vyhrál i na celkové číslo 367:405 z pohledu domácích. Ve třetí dvojici, kdy proti sobě hráli Václav Toupal a Jirka Myslík, už jsme tolik štěstí neměli. Oba hráli vyrovnaně, ale domácí nakonec plné vyhrál o 10 kuželek. Vyrovnaný souboj předváděli i v dorážce a nakonec ji Jirka vyhrál a stáhnul 6 kuželek. Druhé plné vyhrává Jirka o 10 kuželek, takže už to chtělo jen udržet číslo. Po nepovedené druhé dorážce se to bohužel nepovedlo a tak první bod urvali domácí. Po polovině hry je stav 1:2 a -33 z pohledu domácích.

Další borci šli na plány. Za domácí Josef Nedoma a za hosty Tomáš Lukeš. Musím uznat, že Wick má prostě čuch a talent na vybírání soupeře! :D Tentokrát při 15. hodu Pepíkovi rýplo v zádech a tak byl rychle vystřídán Mírou Lukášem. Musím říct, že toto střídání bylo velmi hektické, jelikož Míra s sebou neměl dres, tak si půjčil snad od třech lidi různé kusy oblečení…Tak se mohlo pokračovat a Wick vyhrává první plné, i když mu vůbec nevyšly (128). Jenže dorážka vypadala obdobně a tak druhý set prohrává. Domácí se po výměně drah rozehrál a krásnými plnými (155) válcuje hostujícího Wicka. Ten jen druhou dorážku remizuje a tak další bod jde na stranu domácích, skóre se vyrovnalo a tak se začalo od nuly. Jenže domácí už nic nepředvedli a tak zbylé dva body šli na naši stranu byť i nepovedeného zápasu obou hráčů v páté dvojici. Jirka Pivoňka (367) a Míra Martínek (374). Náš vedoucí si to prostě umí napsat na výhru :D. A do poslední dvojice nastoupili Petr Vrba a Jirka Šlajer. Na tuhle dvojici se už konečně dalo dívat, hlavně na našeho Jirku, neboť padlo první krásné číslo (435) a Jirka tak vyhrává jak na sety tak i celkové číslo o 25 kuželek.

Prostě den Blbec. Nám se vůbec nedařilo, ale domácím se nedařilo ještě víc, takže dovoluji si říct, že při nás tentokrát stála Madam Štěstěna a my se jí to budeme snažit oplatit další týden, kdy sehrajeme na naší kuželně důležitý zápas se Stříbrem, jelikož jsme se čtvrtou výhrou v řadě dotáhli bodově na druhou Škodovku, která zase hraje na půdě Dobřan, kteří jasně vedou tabulku a nemají na kontě jedinou prohru.

TJ Havlovice B – Kuželky Holýšov B   2:6   2352:2390.

 

Šéfredaktor béčka  Jakub Janouch