Tak jsme první, no a co…

17.11.2016 18:17

Po zápasu sedmého kola ZČD jsme se díky zaváhání Hazlova vyhoupli do čela tabulky. Tam jsme měli jistotu setrvání minimálně dvou týdnů, po kterých na naše plány zavítalo právě hazlovské áčko s ambicemi vzít si prvenství zpět.

Jako první nastupuje a premiéru v divizi si odbývá Verča Horková proti Jardovi Bulantovi. Verča se na tento souboj těšila dlouho dopředu a s Jardou si domluvili remízu – skoro to tak dopadlo. První dráhu Verča vinou slabší dorážky prohrává o 26 kuželek. Na té druhé se však soupeři přestává dařit a je z toho dráma. Soupeř končí 411, Verča tři hody do konce, 403. Poctivě kolíkujeme 1, 1 a posledním hodem do plných 7. Ano, počítáte správně, Verča o kuželku vyhrává :-). Druhý Standa Šlajer ukazuje dobrou domácí formu a zejména parádní dorážkou 167 (se sedmi chybami!) hází krásných 457. Soupeř Míra Repčík naopak vládne v plných (320) a tak Standa nakonec prohrává o 2 kuželky. Stav 1:1, -1.

Třetí Dan Šeterle poráží hostujícího Petra Hakena zejména díky bezchybné dorážce 435:419. Zápas se láme ve čtvrté dvojici. Milan Laksar hraje zodpovědných 442, zatímco soupeři Matějovi Novákovi se vůbec nedaří a dostává naloženo 73 kuželek. Stav 6:2, +89. Pátý Jarda Hablovec hraje podobně jako Milan 441 a poráží celkem těsně Michaela Wittwara o 7 kuželek. Zadák Pepa Vdovec měl ulehčenou práci a asi už se moc nesnažil. Na 412 p.k. prohrává se Standou Novákem o 9 kuželek.

Nakonec se urodilo celkem jasné vítězství vinou jednoho slabého výkonu na straně hostí. V tabulce jsme si tak vypracovali již 4bodový náskok a minimálně další dva týdny se budeme vyhřívat na čele ZČD.

Kuželky Holýšov A - TJ Jiskra Hazlov A   12:4  2599:2513

 

O týden později jsme se vypravili do Útviny. Tradičně se nám zde příliš nedaří, tak jsme místní nezdary chtěli konečně prolomit. Jako první se o to měl pokusit Standa Šlajer. Tomu to však nešlo ani v plných, ani v dorážce, a tak lehce prohrává na 393 o 35 kuželek. Druhá nastupuje po druhé v řadě náhradnice Verča Horková. Po první dráze plichta na rovných 200 a vypadá to na drama až do konce. Druhé plné 151, jdeme do trháku o 2 kuželky. A když v dorážce přidáváme další 2, je z toho výhra 410:414. Někoho takového se stabilním bodovým ziskem jsme potřebovali :-). Stav vyrovnaný, ale ztrácíme 31 dřev.

Třetí Milan Laksar od začátku soupeře přehrává. Tomu se zadařily pouze jedny plné, a tak Milan vyhrává 410:436. Stav 2:4, ztrácíme už jen 5 kuželek. Čtvrtý Honza Myslík hraje na podobné úrovni jako všichni doposud, ale soupeři se nezvykle daří. Honza povedeným závěrem dorážky vytahuje půlku na 223 p.k. Soupeř ho však válcuje a točí 253. Na druhé dráze oba polevují, je z toho však vysoká výhra domácích 478:423. Rázem je vše jinak, stav 4:4 a prohráváme o 60.

Nic ale není ztraceno, zejména když pátý Honza Laksar po půlce 212 vyhrává o 29. Když pak v první desítce druhé dráhy přidávám dalších 10 kuželek, vše vypadá velmi slibně. Soupeř se však chytil a mně to přestalo jít. Zejména za druhou dorážku si musím nasypat popel na hlavu (52 se šesti chybami). Na závěr jsem ještě zabojoval, soupeř však zavřel existenc a nakonec výhra pro domácí 422:415…a bylo po zápase. Zadák Pepa Vdovec po pěkném výkonu 429 poráží soupeře a koriguje skóre. Za zmínku stojí fakt, že kvůli dřívějšímu odjezdu Milana a Verči jsme zbyli pouze čtyři hrající členové týmu. Kvůli povinnosti  5 lidí na závěrečném nástupu došlo 100. hodem ke střídání náhradníka Jardy Hablovce za Pepu. Ten mu tam nechal jedinou kuželku, Jarda ji však zkušeně srazil. Zásluhy za porážku soupeře si tak odnesl on :-).

Nic naplat, že jsme zde za poslední roky zahráli naše nejvyšší číslo, nakonec zejména díky jednomu mimořádnému výkonu v řadách domácích a zpackaných 40 hodech na naší straně odjíždíme s prázdnou. Soupeři nezaváhali, a tak se náš náskok v čele ztenčil opět na dva body. Příští týden přivítáme netradičně v odpoledním zápase na našich drahách exligové družstvo Stříbra, takže nás nečeká nic lehkého. Alespoň se na ně můžeme pořádně vyspat.

Sokol Útvina A - Kuželky Holýšov A   10:6  2560:2510

 

Honza Laksar - Saxík