Série proher byla ukončena vítězným kanárkem

20.03.2017 20:26

Za uplynulé čtyři týdny se pro Holýšovské Béčko nemilosrdně zamíchaly karty v boji o třetí příčku. První komplikace, nikoli však vážná, přišla 25. února na Dílech a to s místním Áčkem. Jak už to tam bývá, byli jsme všichni namotivováni a přesvědčeni, že nemůžeme prohrát. A hned první dvojice to dokazovala, když náš nejlepší načínák Tomáš Lukeš porazil celkem 466 kuželek a tím získal 63 kuželek pro družstvo. Jenže to bylo vše a ve finále jsme dostali nařezáno 1:7 a o 81 kuželek. Sokol Díly A – Kuželky Holýšov B  7:1  2574:2493.

Hned ve středu 1. března jsme předehrávali 18. kolo doma se Slavojem Plzeň a pro nás to byl velmi smolný zápas, kdy dva hráči zahráli pěkně nad 430, jeden 403 a zbytek pod 400. A to stačilo málo a body byly naše, jenže když to nejde, tak to prostě nejde. Tohle naše zaváhání a k tomu na domácí půdě, nás sesadilo z 3 příčky se ztrátou 3 bodů. Kuželky Holýšov B – Slavoj Plzeň V 3:5  2452:2483.

O týden později jsme se vypravili do Plzně, ale tentokrát na velmi oblíbený Sokol. Zase opět jsme byli namotivováni, ale ani teď nám to nevyšlo. A to jsme byli už tak blízko, stačilo jen, aby zadák, který jsem byl netradičně já, udržel kuželky. Jenže po krásných prvních plných se mi už pak nedařilo nic a tím pádem jsem prohrál a celkem vysoko. I když jsme prohráli, takže za celkový výkon jsme se rozhodně stydět nemuseli. Sokol Plzeň V – Kuželky Holýšov B  5:3  2599:2573.

Bylo na programu 20. kolo a my jsme ho předehrávali už ve čtvrtek 16. března od 17h a to S Havlovicemi B. Sraz byl už 16:00, uklidilo se, namazalo se a vedoucí napsal sestavu. A že to bude hvězdná sestava, jsme nikdo netušil. Ani nevím jak to popsat, tyhle chvíle zažíváme párkrát a ne úplně všem, se to povede, ale my jsme od prvního hráče hráli jako jeden, jako Tým. Načal jsem to já 434, druhý Jirka Šlajer 433, třetí Jirka Myslík 431, čtvrtý Tomáš Martínek 445, pátý boss Míra Martínek a zakončil to Tomáš Lukeš respektive Mišák Martínek 437 ( Tomáš se Mišákem nechal vystřídat hned prvním hodem, kdy se po dopoledním opícháním kolene necítil, krycí název „nemám boty a nevím, kde sem je nechal“ ) . I když se štěstím a to pouhé jediné kuželky, jsme Havlovicím nadělili krásného kanárka a díky očekávané ztrátě bodu Stříbra v Dobřanech, jsme se dotáhli na právě třetí Stříbro už jen o bod. Kuželky Holýšov – TJ Havlovice B  8:0  2601:2440.

Když se kouknu do tabulku, tak díky losu posledních dvou kol, se může stát ještě spoustu věcí. Tj Dobřany 32b, Škoda Plzeň 30b, Baník Stříbro 22b, Holýšov 21b. V předposledním kole hrajeme doma se Škodovkou, Stříbro hraje na Dílech s áčkem a Dobřany mají doma Dílské béčko. V posledním kole si to rozdáme přímo o 3. místo na Stříbře a Dobřany hrají na Škodovce. Takže když to vezmu kolem a kolem, tak osud pořadí máme ve svých rukách. Doufejme, že to zvládneme a tu bednu si nenecháme ujít.

Jakub Janouch