Poslední turnaj PMN na kuželně Škody Plzeň

10.03.2013 19:22

Posledním 6. turnajem dnes skončil Pohár mladých nadějí. Teď je na pořadu finále na osmidráhové kuželně v Olomouci pro prvních 16 borců z každé kategorie.

My máme v ohni dvě želízka, Verču Horků a Lenču Šlajerovou. Lenča si dnes svým vynikajícím výkonem účast určitě zajistila, jak dopadne Verča se necháme překvapit. Pokud to vyjde, záda budou hodně odřená...

Dnešního turnaje se zúčastnilo 51 dětí ve čtyřech kategoriích. Z naší party šli jako první Míša Majer (173) a Matěj Majer (221). Míša obsadil 9. místo a Matěj 6. místo.

Pak šel na řadu Matěj Majer a Verča Horků. Matěj dnes předvedl klidnou hru a porazil rovných 200 kuželek, což znamenalo 9. turnajové místo. Matěji, jen tak dál a vše se opět vrátí do starých kolejí. Verča porazila 219 kuželek a usadila se na 12. místě. Dnešní výkon ji přinese 4 body. Co to udělá s celkovým pořadí si musíme počkat do vydání oficiálního zpravodaje.

Jako poslední z našich a zároveň v poslední rundě nastoupila Lenča Šlajerová. Do té doby byla ve vedení po skvělém výkonu 284 poražených kuželek Míša Dvořáků z Chýnova. Na druhém placu byla Kvačová Kristýna (264). To jsou všechno velmi slušná čísla. Lenča šla do hry s odhodláním se o výsledek poprat. Půlku točila 149 (bez chyby), což bylo fantastické. Její soupeřka Míša Dvořáků pro zajímavost točila 155! Na druhé dráze pokračovala Lenča v pěkném výkonu, 90 do plných - super. Dorážka dopadla taky pěkně, ale na vítězství chybělo málo...Před poslední hod šla Lenča do "pravého televizáku". Hod před tím naprosto s přehledem dala pravou párovku a tak jsem věřil, že i ten televizák musí jít. Znamenal by totiž vyrovnání Míši a šlo by se do plných. Hod vypadal do poslední chvíle dobře, ale nakonec koule porazila pouze fánu a bylo po naději. Ale i tak, 281 poražených kuželek je fantastický výkon znamenající vylepšení osobního rekordu a připsání do celkové tabulky 32 bodů! Lenčo, GRATULUJI!!!

Olomoucké finále nás čeká 7. 4.