Nedělní Mistrovství Domažlického okresu

27.01.2013 21:16

V neděli byly na pořadu kategorie žen, seniorek a mládeže (10 - 23 let). V ženách zatím zastoupení nemáme a v seniorkách už vůbec ne :-)

Starší žákyně

Na kuželně v Újezdě sv. Kříže jsme měli zástupce v kategorii starší žákyně. Lenka Šlajerová byla v této kategorii osamocena (soupeřky ze Kdyně se nechtěli dostavit) a tak získala titul Mistrině Domažlického okresu. Lenče se dařilo hlavně na první dráze, když porazila 228 kuželek a měla našlápnuto na vylepšení svého osobáčku. Na druhé dráze už to tak nešlo, ale přesto celkově 411 poražených kuželek je pěkný výkon. Za zmínku stojí výsledek juniorky Terezy Strádalové, která hrála současně s Lenčou. Výkonem 460 poražených kuželek vytvořila v Újezdě juniorský rekord kuželny!

Na Dílech se odehrály postupně tyto kategorie: mladší žactvo (dívky a hoši společně, 10 - 12 let), starší žáci (13 - 14 let), dorost (15 - 18 let) a junioři (19 - 23 let). Dílská kuželna patří mezi ty těžší, ale naše naděje se s nástrahami drah vypořádali velmi dobře.

Mladší žactvo

V nejmladší kategorii se zúčastnilo 6 borců a všichni byli z našeho oddílu. Titul Mistr Domažlického okresu získal Matěj Fišer za výkon 228 poražených kuželek. Na druhou pozici se mezi chlapi probojovala Veronika Horková (215), třetí místo obsadil Michael Martínek (209). Dvě kuželky za Michaelem skončil Viki Šlajer (207), 5. místo obsadil Martin Šlajer (196), na 6. místě se usadil Michal Majer (150).

Starší žáci

V kategorii starší žáci jsme měli Matěje Majera. Matěj v této kategorii nemá soupeře, ale jeho výkon byl více než dobrý. Stal se tak Mistrem Domažlického okresu, když porazil 376 kuželek.

Dorost

V dorostenecké kategorii na sebe narazili dva sobě známí soupeři, Tomáš Martínek (392) a havlovický Michael Kotal (364). Nedávno v dorosteneckém zápase porazil Michael Tomáše, dnes to Tomáš vrátil Michaelovi i s úroky a získal tak titul Mistr Domažlického okresu.

Junioři

V juniorské kategorii měl náš oddíl 3 zástupce. V dobrém světle se představil Filip Kubš (420), když získal titul Mistr Domažlického okresu. 6. místo pak obsadil Kuba Janouch (388), 7. místo obsadil Honza Laksar (386).

Všem Mistrům a medailistům GRATULUJI a přeji úspěch na Mistrovství Plzeňského kraje.