Mistrovství Plzeňského kraje - mládež

03.03.2014 21:13

V neděli 2. 3. se odehrálo MPK mládežnické kategorie. Ve Kdyni se sešli mladší žáci, žákyně, starší žáci a starší žákyně, na Slavoji v Plzni bojovali dorostenci a dorostenky, na Cinemě v Dobřanech si to rozdali junioři a juniorky.

 

Ve Kdyni jsme měli několik mladých nadějí. V této kategorii jsme měli 3 borce a všichni se vešli do 4. místa. Roli největšího favorita v kategorii mladší žáci potvrdil náš Michael Martínek, který suverénním výkonem získal titul Mistr Plzeňského kraje. V rekordu kdyňské kuželny porazil Mišák famózních 294 kuželek a zvítězil o několik parníků před Jirkou Götzem (247). Třetí místo získal opět náš hráč, Martin Šlajer (230). Nepopulární 4. místo obsadil Viki Šlajer (222). Škoda, že se z této kategorie nepostupuje na MČR…

V kategorii mladší žákyně jsme měli pouze jednu statečnou bojovnici, Veroniku Horkovou. Verča obsadila 5. místo výkonem 228 pk.

V kategorii starší žáci jsme bohužel neměli žádného zástupce. Matějové Fišer a Majer s kuželkami skončili a tak si musíme počkat do příštího roku.

 

V Plzni na Masně bojovali dorostenci a dorostenky. Tomáš Martínek se Mistrovství nezúčastnil a v dorostenkách jsme měli ve hře Lenku Šlajerovou. Té se hra podařila a s přehledem získala titul Mistr Plzeňského kraje výkonem 537 poražených kuželek. 2. místo obsadila Denisa Pytlíková (496), 3. místo vybojovala Veronika Wohlmuthová (492), obě z Rokycan. První dvě hráčky si vybojovaly postup na MČR, které se bude konat 3. – 4. 5. v Jičíně.

 

V Dobřanech jsme měli tři „koně“, kteří byli odhodláni se poprat o co nejlepší výsledek. Na bednu to sice nebylo, ale kluci si zahráli, až na Kubu…

Honza Laksar (525) obsadil 5. místo, Filip Kubš (513) se umístil na 10. místě, Kuba Janouch (453) obsadil 14. pozici.

 

Všem medailistům gratuluji a Lenče přeji hodně štěstí v Jičíně!