Mistrovství jednotlivců

02.02.2014 20:45

V sobotu 1. 2. se uskutečnilo Mistrovství Plzeňského kraje v disciplínách „dospělí“. Náš oddíl měl zastoupení pouze v kategorii senioři a to Standu Šlajera a Jirku Myslíka.

Skvělého výsledku a umístění dosáhl Standa (532) a obsadil 5. místo, které mu zaručuje postup na semifinále Mistrovství ČR do Karlových Varů. Gratuluji a přeji hodně štěstí v KV!!! Jirka obsadil výkonem 468 poražených kuželek 25. místo.

V neděli se konali Mistrovství Domažlického okresu v mladších kategoriích (od žáků po juniory). Mistrovství se odehrálo na kuželně Sokola Újezd sv. Kříže a pro náš oddíl skončil velkým úspěchem.

V kategorii mladší žactvo jsme měli čtyřnásobné zastoupení. Jen je škoda, že tato kategorie je po léta hodnocena společně, tzn. děvčata s rukama a tentokrát zbyl „černý Petr“ na naší Verču, jinak by to bylo zlato, jak vyšitý…Mistrem Domažlického okresu v kategorii mladší žactvo se stal skvělým výkonem Michael Martínek 267 poražených kuželek. Tímto výkonem vyrovnal svůj osobní rekord. 3. místo obsadil Viki Šlajer (250), který svedl vyrovnaný boj s druhým Vojtou Götzem (255) ze Sokola Kdyně. Vikiho výkon byl osobním rekordem! Čtvrté místo obsadila jediná dívka mezi „chlapama“ po pěkném výkonu 245 p.k. Veronika Horková a také si vyrovnala svůj osobní rekord. Páté místo obsadil Martin Šlajer (225).

V kategorii starší žáci vybojoval titul Mistra Domažlického okresu Matěj Fišer výkonem 361 p.k. V kategorii dorostenky získala titul Mistra Domažlického okresu Lenka Šlajerová výkonem 442 p.k.

V odpoledních hodinách náš oddíl vyslal do boje i juniory a bitva byla úspěšná. Všichni tři borci se umístili na bedně! Titul Mistr Domažlického okresu získal výkonem 422 p.k. Kuba Janouch, 2. místo obsadil Honza Laksar (412), 3. místo patří Filipovi Kubšovi (406).

Medailistům gratuluji a všem borcům přeji hodně úspěchu na Mistrovství Plzeňského kraje.