Letošní PMN PK skončil pro náš oddíl velkým úspěchem

12.05.2013 21:45

Poslední, finálový turnaj Poháru mladých nadějí Plzeňského kraje, se odehrál na perfektně připravené dobřanské čtyřdráze. Náš oddíl byl v letošním ročníku velmi úspěšný. Získali jsme tři první místa, z toho Matěj Fišer obhájil loňské prvenství v kategorii mladší žáci! V kategorii starší žáci zvítězil Matěj Majer a ve starších žákyních zvítězila Lenka Šlajerová!

Dnešní turnaj probíhal postupně po jednotlivých kategoriích a vždy od posledního místa k prvnímu. Z našich šla jako první na řadu Verča Horková (227), která v dnešním turnaji obsadila 9. místo a celkově Verča obsadila 10. místo. Vítězkou se stala Michaela Provazníková před oddílovými kolegyněmi Michaelou Mafkovou a Valerií Fišerovou.

Jako další byly na řadě starší žákyně. Tady jsme měli ve hře o první místo Lenku Šlajerovou. Ta měla již před dnešním turnajem náskok 33 bodů a jedině neúčast v turnaji nebo velký propadák bez bodového zisku by ji mohl připravit o vedoucí pozici. Lenča ve finálové čtyřce zahrála skvěle a souboj s druhou Luckou Varmužovou z Rokycan byl opravdu skvělou podívanou. Od začátku byl souboj vyrovnaný a mírně navrh měla Lucka. Lenča se držela a v závěru dorážky nezaváhala. Posledním hodem šla Lenča do plných a porazila 5 kuželek (v posledních turnajích dala Lenča vždy 2 nebo 3 kuželky...) Počítadlo se zastavilo na hodnotě 274 poražených kuželek, což bylo o 4 kuželky více než porazila Lucka. Dnes a tedy i celkově Lenka zvítězila, Lucka skončila na druhém místě a třetí místo obsadila Dominika Hrádková z CB Dobřany.

Další na řadě byli mladší žáci. I zde jsme měli na první pozici Matěje Fišera. Třetí místo patřilo Michaelu Martínkovi, čtvrté místo Vikimu Šlajerovi. Finálovou čtyřku doplnil rokycanský Michal Fara. Matěj si své vedení pohlídal a výkonem 255 poražených kuželek dnešní turnaj vyhrál a obhájil tak první místo z loňského roku. Pěkný souboj se odehrával na vedlejších drahách. Po první půlce měl Michael Martínek na kontě 128 poražených kuželek a vypadalo to, že by mohl zaútočit právě na rokycanského Michala Faru. První půlku zahrál skvěle i Viki Šlajer, když porazil 132 kuželek. Ve druhé půlce se ale nic dramatického nestalo, Fara si ohlídal konečné druhé místo a Michael si zajistil výkoem 231 poražených kuželek celkové pěkné třetí místo. Viki Šlajer dnes porazil 238 kuželek, což znamenalo dnes 4. místo, a celkově také. Martin Šlajer dnes dal 193 , celkově obsadil 7. místo. Michal Majer dnes porazil 203 a obsadil celkové 11. místo.

Ve starší kategorii se k dnešnímu turnaji dostavili pouze 3 borci. Matěj Majer měl před dnešním turnajem na prvním místě náskok 6 bodů před druhým Jirkou Veselým z Rokycan. Třetí Matyáš Parýzek už měl ztrátu 30 bodů. Souboj mezi Matějem a Jirkou byl velmi dramatický a napínavý. Lépe začal Jirka Veselý, když na první dráze porazil 130 kuželek proti Matějovo stovce. Náskok 30 kuželek vypadal hrozivě...Matěj se ale nevzdal, zklidnil se a zabojoval! Po plných už ztrácel pouhé dvě kuželky. V dorážce pokračoval v pěkném výkonu a nakonec Jirku porazil o 9 kuželek, když porazil krásných 243 kuželek a pozici lídra soutěže udržel!

Po skončení každé kategorie došlo k vyhlášení výsledků a předání medailí, diplomů a věcných cen.

Pěkný pohled, no ni???