Finále 17. ročníku PMN skončilo velkým úspěchem

08.04.2013 21:30

Do finálového turnaje Poháru mladých nadějí, které se konalo o uplynulém víkendu na osmidráhové kuželně v Olomouci postoupilo celkem 64 hráčů a hráček ve čtyřech kategoriích (po 16 borcích). Z našeho klubu postoupila jen Lenča Šlajerová (Verče Horkové utekl postup o 2 body!). Před tímto finále patřila Lenče v kategorii starší žákyně 7. pozice.

Na řadu přišla Lenča v páté rundě a do té doby byl nejvyšší výkon 247 poražených kuželek. Lenča začala svoji hru na dráze č. 8 jak z partesu. Do plných porazila 101 kuželek a to byl velice pěkný začátek. V dorážce přidala 43 kuželek, celkem to dalo pěkných 144 poražených kuželek.

Na druhé dráze (dráha č. 7) porazila Lenča do plných 85 kuželek. Dařilo se jí i v dorážce, ve které porazila 42 kuželek (127). To v celkovém součtu znamenalo 271 poražených kuželek a prozatimní vedení, které nakonec, jak se ukázolo, vydrželo až do konce!

Ve hře však byly ještě další favoritky. V předposlední rundě nastoupila jedna z největších favoritek, Míša Dvořáková z Chýnova. Ta porazila 256 kuželek a to znamenalo 3. turnajové místo. V poslední rundě nastoupila vedoucí hráčka PMN Tereza Chlumská (Kosmonosy) s druhou Luckou Varmužovou (Rokycany). Lucka nezahrála podle svých představ (229) a obsadila 12. turnajové místo. Terka Chlumská mohutně finišovala a počítadlo se zastavilo na hodnotě 260 poražených kuželek, což znamenalo 2. turnajové místo.

Tereza Chlumská pozici vedoucí hráčky uhájila a obsadila tedy celkově 1. místo. Druhé místo obsadila Míša Dvořáková. Nu a třetí plac, tak ten si vybojovala Lenča, z čehož jsme měli všichni velkou radost! Na Lenču se přijelo podívat 9 fanoušků - rodina Šlajerova a Horkova z Holýšova a rodina Horkova z Tupes. Chci jim tímto ještě jednou poděkovat za povzbuzování, DÍKY!

Lenča si tímto výsledkem zajistila postup na Mistrovství České republiky, které se odehraje 4. - 5. 5. v Pelhřimově.