Dva víkendy, dva zápasy, dvakrát dva body

16.10.2016 20:35

Derby, letos připadlo na 8. října 2016, pokaždé se na něj velmi těšíme a celý „předderbový“ týden probíhá v atmosféře vzájemného hecování, podotýkám přátelského hecování :)

Podzimní derby hostilo Déčko Céčko...a takhle to všechno dopadlo.

Jako první nastoupil Jarda Čermák proti Verče Horkové. Jardova nervozita pramenící z toho, že bude hrát s mistryní, neznala mezí. Možná takovouto motivaci by potřeboval Jaroušek do každého zápasu, protože jel jako naložený vagón s uhlím. První dráhu prohrál o pouhých 5 kuželek (214:219). Jarda mohl být v té chvíli více než spokojený, měl pěkně „naraženo“, druhé plné oba dva žádná sláva, Verča přidala deset dřev a ve finále utekla Jardovi ve druhé dorážce. Celkem duel skončil s čísly 383:420. První dva dílčí body pro Céčko a 37 kuželek plus.

Tento stav se změnil hned po druhé dvojici, ve které se spolu utkali Bohouš s Beďou.  Bob předvedl nejlepší výkon zápasu (433) a smetl Bedřicha s výsledkem 433:395. Stav 2:2 a jednu kuželku měli k dobru Déčkaři.

Nastupuje třetí dvojice, Pepa Kriška proti Mr. Haklovi. Pepa první dráhu vyhrál (222:218), ale po půlce hry je ještě brzo slavit a tak nakonec vše dopadlo lépe pro Céčko (410:430). Výsledek byl opět přívětivější Céčku, 2:4 a Céčko drží kredit 19 kuželek.

Čtvrtá dvojice, Roman proti Lucce. Krátce a stručně. 394:420. Stav po čtvrté dvojici 2:6 a Céčko zvyšuje svůj kredit na 45 kuželek.

Nejnapínavější dvojicí se ukázala dvojice mladé Radky a Boženky. První dráhu vyhrála Boženka o kuželku. (214:215). Tuhle jednu kuželku dohnala Radka v druhých plných (140:139) a tak v 75. hodě byl stav nerozhodně a začala se dorážka. První čtyři hody, první devítka obě! Dalších pět hodů, společně zavírají druhou devítku!  Božence se podaří zavřít devítku v dalších dvou hodech, mezitím co Radka měla devítku na pět hodů, jen proto, aby si to při další devítce holky vyměnili. Radka zavírá na tři, Boženka s třemi chybami na šest hodů. Přichází hod č. 93, holky opět obě zavírají devítky stejně a to na tři hody. Přichází hod č. 96, holky jdou do plných . A právě tahle otvírka rozhoduje. Radka pět, Boženka sedm....Boženka dalším hodem zavírá a Radka jede po jedničkách,  navíc ještě s chybou ....a takto až do samého konce. Boženka stihne ještě jednu devítku, zatímco Radka už nezavře....a těchto deset kuželek rozhodlo....(407:417). To byl boj!!!!!!

Stav 2:8 a Céčko má 55 kuželek plus.

Poslední dvojice Táňa a Šuri. Šurimu hra vůbec nevyšla, byl indisponován nějakým nachlazením protivným a na jeho hře to bylo citelně znát. (396:372). Táně se podařilo získat další dva dílčí body, ale na celkovou remízu nestačila. Vítězství o 24 kuželek bylo málo.

Derby skončilo s čísly 2423:2454 stavem 4:12 a vítězstvím Céčka. Nicméně se ukázalo, že Déčko na domácí půdě již umí vystrčit růžky a může být pro jarní část nebezpečným soupeřem pro Céčko. Ale do jara daleko...

Tento článek je věnovaný dvou zápasům, z časových důvodů jsem prostě nestihla napsat článek o DERBY včas...no znáte to, hůlky, fitko, kosmetika, kadeřnice, nehty......kecám :D :D Prostě jsem to nestihla a tak jsem si počkala na další zápas s tím, že to pak opíšu všechno dohromady.

Tuhle neděli, 16. října Céčko odjelo na plány do Pece...do zbrusu nové, naleštěné, krásné, modré kuželny. Terén jsme se Standou jeli už „občíhnout“ v pátek, kdy tam jelo hrát Déčko s Pecí B, my jsme pak v neděli hráli s Pecí C. Tohle družstvo je z 90% složené ze samých sympatických mladičkých nováčků a tak jsme si tam jeli pro body. Body jsme sice přivezli, ale ty čísla, ach jo!! Kuželna je sice nádherná, ale prostě je to pořád Pec :)

První dvojice, Filip Housar a Lucka (338:376). Moje předsevzetí neklesnout pod „čtyřku“ vzala za své...zase jsem byla potrestána za své hloupé kecy-hecy. Stav 0:2 plus 38 dřev pro nás.

Druhá dvojice Terezka Housarová a Pepi Novák. Dovedu nasypat popel na hlavu sobě, nasypu ho i na jiné....Pepík nastupoval do prvního zápasu téhle sezóny, cestou do Pece jsme Pepíka seznámili s novinkami v oblasti nástupů a vyhlašování výsledků a s Pepou to solidně zamávalo, začal vzpomínat na „pravěk“ a nevzpamatoval se z toho ani cestou zpátky domů....Prý to ovlivnilo celý jeho výkon....no 309 je pro Pepču sice zklamáním, ale na druhou stranu „malý kopec“ to prý je  a mladé Terezce to jistě přineslo hezký pocit z toho, že získala první dva dílčí body pro tým. (329:309). Stav 2:2 a my držíme kuželkový kredit 18 kuželek.

Třetí dvojice, další nováček Petr Špaček proti Vlastíkovi. Rychle se přesunu k další, čtvrté dvojici. Výkon obou dvou hráčů neurazil ani nepřekvapil (308:362). Zvyšujeme stav na 2:4 a kredit na 72 kuželek...

...a nastupuje čtvrtá dvojice, další nováček Dominik Janek proti Standovi. (326:383)....už jsem si myslela, že snad budu borcem Céčka, ale omyl, borcem byl s číslem 383 právě Standa...ano, jestli nechcete číst dál, tak nemusíte....výkon 383 byl od nás to nejlepší co jsme předvedli...však už jsem na začátku psala....ale ty čísla ach jo!!!

V páté dvojici Jiřina Hrušková proti Božence. Jiřina už sice není nováčkem, ale na výkon Boženky nestačila (323:350). Stav před poslední dvojicí 2:8 a 99+

A konečně poslední dvojice. Jan Kapic s Beďou. Pamatujete si takové ty spolužáky, kteří před písemkou vždycky omdlévali, jak nic neumí, jak se doma vůbec neučili a že to dopadne určitě hrozně špatně a nakonec dostanou z písemky jedničku s hvězdičkou třikrát podtrženou????? Tak přesně takto to bylo tentokrát s Honzou Kapicem....prý, jsem zvědavý co tady dneska předvedu já, taky mně to moc nejde, nejsem na tu naší parádu ještě moc zvyklý....snad mu titul celkový borec na konec stačí :D :D :D Prostě a jasně, Honza smetl Béďu z plánů výkonem 448:377. Přinesl svému týmu druhé dva dílčí body, ale co víc, stal se se svým výkonem BOREC NA KONEC čtvrtého kola okresní soutěže. Gratuluji!!!

Konečný výsledek tedy vypadá takto 4:12 (2072:2157). Výhra je doma. A taková malá perličičička na závěr....v pátek hráli v Pece kolegové z Déčka a zahráli celkové číslo o pouhopouhou jednu jedinou kuželku horší než my v neděli. :)