Dorost si připsal první bodík do tabulky

06.10.2013 21:05

Po týdenní pauze (hrál se PMN) jsme přivítali na domácí kuželně hráče Sezimova Ústí. Z minulého zápasu v Kamenici nad Lipou jsme si přivezli kanára a tak jsme již prahli po prvním úspěšném zápase. To se nám povedlo a po remíze jsme získali první bod.

Zápas začal Matěj Fišer (432) a porazil o 7 kuželek svoji soupeřku Kláru Šmejkalovou (425). Matěj si odbyl  premiéru v zápase s Kamenicí, kde si zahrál 60 hodů (240 s 1 chybou). Za to v dnešním zápase se roztrhl s chybama pytel...Naštěstí to ale k zisku bodu stačilo. Dobrý vstup do zápasu.

Do druhé dvojici nastoupil Tomáš Martínek (466) proti Tomášovi Marouškovi (487). Hostující hráč vyhrál na první dráze 20 kuželek a to byl zřejmě rozhodující náskok. Po třech drahách bylo ale ještě o co hrát. Na dráhy to bylo 1,5:1,5 a náš Tomáš ztrácel 13 kuželek. Koncovku zápasu lépe zvládl Tomáš Maroušek a vyrovnal stav zápasu na 1:1 a hosté měli ještě do plusu 14 kuželek.

Do posledního duelu nastoupila Lenka Šlajerová (478) se Simonou Černuškovou (477)). Obě holky se dobře znají, letos už si proti sobě dvakrát zahrály a byly spolu i ve stejné skupině na soustředění v Rokycanech. Lepší vstup do zápasu měla Simča, když vyhrála první dvě dráhy a do plusu měla 16 kuželek. Lenča musela vyhrát třetí dráhu, aby nebylo po zápase. To se povedlo o 4 kuželky (129:125). Poslední plné vyhrála Lenča o další 4 kuželky (88:84) a tak se rozhodovalo v poslední dorážce. Simča si neotvírala nejlépe, ale rozhodovalo se v posledních dvou hodech. Lenča předposledním hodem shodila pravé křídlo a zůstaly jí levá pudlovka s levou zadní dámou. Na vítězství musela trefit alespoň jednu kuželku. Trefila dámu a těsné vítězství nad Simčou bylo na světě :D. Hosté získali za celkové číslo družstva 1 dílčí bod a zápas tak skončil remízou.

 

Výsledek:

Kuželky Holýšov - Silon Sezimovo Ústí 2:2 (1376:1389)

Příští týden zajíždíme do Teplic.