Dorost dnes rekordně

27.04.2013 20:37

Dorost dnes zajížděl k závěrečnému turnaji do Dobřan, kde se na Cinemě utkali s dalšími čtyřmi družstvy. Dnešní turnaj byl bonusovým turnajem, který neměl na konečný stav již žádný vliv, ale bylo oč bojovat. Ve hře byly poháry pro vítězné družstvo a nejlepšího jednotlivce. Rozdávaly se i sladké odměny. V dlouhodobé soutěži jsme obsadili krásné 3. místo se ztrátou jednoho bodu na druhý tým CB Dobřany A. Titul Přeborník Plzeňského kraje získalo družstvo TJ Havlovice.

Jako první z našeho týmu šel do boje Matěj Majer (406), který svým výkonem vyrovnal svůj osobní rekord. Po prvních hráčích jsme se dělili spolu s domácím A týmem o 2. - 3. místo. Do vedení s náskokem 7 kuželek šli havlovičtí hráči.

Jako druhý bojovník šel Tomáš Martínek (400). Ten zaváhal v první půli (184), aby vše doháněl v půli druhé (216). Po druhých hráčích nám patřilo druhé místo se ztrátou 35 kuželek na domácí rezervu. Do čela se po pěkném výkonu Kristýny Kvačové (443)  probojovalo právě družstvo CB Dobřany B. Průběžné třetí místo patřilo družstvu TJ Havlovice. Ty na nás ztrácely pouhé 2 kuželky.

Jako poslední z našich nastupovala Lenča Šlajerová (440), která se v poslední době prezentuje skvělými výsledky. Svoji formu potvdrila i dnes, ale ztrátu 35-ti kuželek už nestačila ztáhnout. Vše bylo ale skvěle rozehráno. Po první půli hodila Lenča 220 kuželek a Nikola Přibáňová (CB Dobřany B) porazila pouhých 179 kuželek. V tu chvíli jsme vedli o 6 kuželek. Na Havlovice jsme nahráli dalších 10 kuželek.

Ve druhé půli pokračovala Lenča v pěkné hře a na Míšu Kotala získávala slušný náskok. Jenže na čtvrté dráze chytla Nikča Přibáňová druhý dech a sázela jednu hodovku za druhou. Počítadlo se zastavilo na hodnotě 233 poražených kuželek a bylo jasné, že prvenství v tomto turnaji vybojují domácí béčkaři. Lenča byla ale ještě ve hře o nejlepšího hráče dnešního turnaje. Posledním hodem šla Lenča do plných a potřebovala 7 kuželek na vítězství. Porazila ale jen 3 kuželky...Ale i tak je to super výsledek, který znamená nový osobní rekrd. A za týden v Pelhřimově??? Držte palce.

Dnešní výkon našeho družstva byl nejvyšším číslem sezóny (1246) a obsadili jsme tak 2. místo. GRATULUJI!!!

Konečné pořadí družstev v dnešním turnaji:

1. CB Dobřany B 1253, 2. Kuželky Holýšov 1246,  3. CB Dobřany A 1227, 4. TJ Havlovice 1213, 5. SKK Rokycany B 1154.

Konečné pořadí jednotlivců v dnešním turnaji:

1. Kvačová Kristýna CB Dobřany B 443, Šlajerová Lenka Kuželky Holýšov 440, 3. Hrádková Dominika CB Dobřany A 431.

Další umístění našich playerů:

9. Majer Matěj 406, 10. Martínek Tomáš 400