Derby - C proti D

27.02.2017 11:53

Zdravím všechny příznivce kuželkářského sportu,

...a máme za sebou odvetu s týmovými spoluhráči. 25. února 2017 proběhlo derby mezi Céčkem a Déčkem, kde Céčko bylo v roli domácích a Déčko v roli hostí.

  Jak už je zvykem a dobrou tradicí již minimálně 14 dní před zápasem probíhalo na společných trénincích vzájemné hecování a popichování a ať si každý sáhne do svého nitra a řekne si, s jakými pocity do vzájemného utkání vstupoval. Za sebe říkám, že já jsem obavy měla. Hráči z Déčka trénují jako o život, byly nabuzení, věřili si, že nám „dají co proto“ :) A teď již pojďme k samotnému utkání.

  Již popáté se na první místo napsal Mr. Hakl. A na něj to zkusil Bohouš Jirka. (Subjektivní názor?... chyba Déčka) Možná bych teď psala jinak, kdyby výsledek dopadl obráceně, ale na nejlepšího hráče Céčka se neměl psát nejlepší hráč Déčka...ale kostky jsou již vrženy.. V první půli hry Standa přehrál Bohouše jak ve hře do plných, tak v dorážce a po půlce hry točí 213:194. V druhé půlce Bohouš poráží Standu ve hře do plných o tři kuželky, ale Standa má v dorážce zase mírně navrch a nakonec celý souboj končí čísly 444:418. Bohouš předvedl pěknou hru s dvěma chybami a v této jediné disciplíně vítězí na celé čáře. Standových 11 chyb...teda Stando! :) Stav 2:0 +26 dřev.

  Do druhé dvojice nastupuje Vlastík a proti němu Pepík Kriška. Duel začal velmi hezky, celkem vyrovnané plné, vyrovnaná dorážka, Vlastík osm chyb, Pepa dvě...Pepík přehrává Vlastu po první dráze o šest kuželek a točí 224:230. Slovy Pepi „žeň ho!!!!“ se řídila druhá polovina hry. I když oba dva borci polevili, přes to se Vlastíkovi povedlo Pepu přehrát v obou disciplínách a hra končí čísly 420:407. Vlasto, co těch 18 chyb!!! Štěstí stálo při nás a stav utkání je 4:0 +39 dřev.

 Ve třetí dvojici píše Déčko na Lucku Táňu. Dobře promyšlený tah Déčka. Jak se tak všichni známe, já jsem z Táni nervózní a strategie v téhle dvojici byla taková, že Táňa prostě přinese body. První půlka hry dala znát, že Táňa nedá nic zadarmo. Vyrovnané plné, vyrovnaná dorážka, půlku točíme obě dvě 207. Ve druhé půli už to tak jednoznačné nebylo, i když to byl velmi vyrovnaný souboj do posledního hodu, vítězím v plných o sedm dřev, v dorážce o osm a s konečnými výsledky 424:409 je stav po třetí dvojce 6:0 +54 kuželek.

 Čtvrtá dvojice, Šuri a mladá Radka. Radka se Šuriho držela jen v prvních plných a v druhé dorážce, jinak Šuri jak rozjetý vlak přejel Radku rychlostí mezinárodního expresu a s čísly 436:382 se stav hry vyhoupl na 8:0 +108 dřev.

 Stojíme před pátou dvojicí a kanárek se začíná rozezpívávat :D Boženka a proti ní Jarda Uhlobaron. Jarda přehrával Boženku v každé disciplíně vždycky o pár kuželek, takže ve finále výsledek hry 363:381 přinesl radost do týmu Déčka a kanárek ostrouhal. Stav 8:2 +90 kuželek.

 A nastupuje poslední dvojice, která nepřinesla žádné překvapení. Béďa a Radka mamina (nechci psát stará :D :D :D) Béďa měl navrch celou dobu zápasu .433:372, to je poslední výsledek jarního derby.

Kuželky Holýšov C – Kuželky Holýšov D 14:2 (2520:2369)

A ještě poznámka...číslo NENÍ naším novým rekordem, jak jsem všem tvrdila, rekord Céčka stojí na čísle 2543.