Béčko vrací úder

15.02.2018 09:10

Týden po mistrovství okresu jsme na první jarní zápas zajížděli na havlovickou kuželnu. Ambice byly veliké a od vítězství nám chyběl jen krůček. Ale díky jedinému krásnému výkonu, a to z řad domácích Vaška Toupala (458) a našim podprůměrným výkonům, bylo drama až do konce. V poslední dvojici nastupoval proti Martinu Šubrtovi Miroslav Martínek za stavu 3:2 a 17 kuželek k dobru pro domácí. Úkol byl jasný, těžký, nikoli však nesplnitelný. Pupíček měl asi největší podporu z publika za celý zápas a společně jsme tak nakonec došli k vítězství, když poráží 423 oproti 378.

TJ Havlovice B – Kuželky Holýšov B 3:5 2424:2452

13 kolo jsme hráli doma proti Kdyni C, které jsme chtěli vrátit smolnou podzimní prohru. Začátek nám nevyšel podle představ, když mne poráží o 10 kuželek Jan Lommer (430), ale to bylo vše, co hosté předvedli. Kdyni tak porážíme vysoko.

Kuželky Holýšov B – TJ Sokol Kdyně C 7:1 2570:2467

O týden později na nás čekalo už dílské družstvo. Ambice byly opět ty nejvyšší, ale věděli jsme, že to bude velmi těžké! Díky špatnou mou a Pupíčka první dorážkou a pověstnou jedničkou dráhou, která potrápila skoro všechny hosty, po čtyřech hráčích prohráváme už o 71 kuželek, ale na body vyrovnaně 2:2. Jako pátý hráč od nás nastupoval Jirka Kávren Šlajer proti Jardovi Jílkovi. Jirka zahrál famózně 460 a Jardovi to vůbec nevyšelo 372. Takže skóre se přelévá na naši stranu. Těžký úkol pro posledního z nás Tomáše Lukeše. Může prohrát o 16 kuželek na výhru dále pak 17 na remízu. Po půlce Tomáš přidává dalších dvacet k dobru. Jenže ta jednička, to je peklo na dráze. Tomáš nakonec podléhá 429:453 a tak všechny body zůstávají na Dílích. Ještě taková perlička na závěr. I když Míra Vedoucí Martínek hodil o 21 kuželek méně, na dílčí dráhové body však vyhrál 3:1.

TJ Sokol Díly A – Kuželky Holýšov B 5:3 2522:2515

10. února krátce po deváté ranní hodině mi zvoní telefon. Zvednu ho a na druhém konci drátu Jan Laksar z áčka. Opotil sem se a stáhla se mi zadnice, že snad chtějí, abych přišel někoho střídat. Ale hned z prvních slov jsem pochopil, že zpráva je mnohem horší. Nešla nahodit dvojka dráha. Nakonec jsem tam přijel s měřákem, abychom proměřili všechny pojistky. Špatná pojistka se našla, avšak dráha pořád nic. Ve finále jsme přišli na to, že se musí ještě zmáčknout tlačístko STOP/RESET a následně se dráha již nastartovala. Áčko tak začínalo se spožděním téměř hodinu a půl, a to se samozřejmě promítlo i v našem odpoledním zápase. Oddíl z Újezda sv. Kříže proto přijeli plánovaně až na třetí hodinu odpolední. Do toho zápasu, jsme nastoupili všichni s respektem. My jsme věděli, že to bude velmi těžký zápas. Z hostů čpěla lehká nervozita, obdivujíc naší novou krásnou kuželnu, ale byli nadšeni, jak to tu padá. První dvojice Jakub Janouch proti Petr Šabek začala pěkně z ostra. Ale Petr měl vždy o tu kuželku navíc, a tak prohrávám obě disciplíny a točíme 233 proti 249. Dvojka však není moje dráha a opět mi chybí vždy chybí ta kuželka navíc a prohrávám i druhé plné. Ale já se nevzdával a zaslouženě jsem si došel aspoň pro poslední dílčí bod (452:468). Ve Druhé dvojici byl nasazen Václav Praštil na našeho nahecovaného Petra Ježka. Petr bez větších problémů vyhrává na skóre 451:436. Třetí dvojice přinesla obrat v náš prospěch kdy Tomášu Lukešů jasně poráží Oldu Jankovského 424:388. Ve čtvrté dvojici nastoupil Kamínek Tomáš proti našemu béčkovému benjamínkovi Vlastimilu Krausovi. Vlasta se však trápí hned od začátku a na plánech začíná být velmi horko :-D . Vlasta nakonec prohrává 388 ku 420. V páté dvojici byl nasazený náš výborný vedoucí (nikdy nepřipustíme změnu ve vedení!) Míra Martínek a proti se postavil Míra Pivoňka. Podobný souboj jako v první dvojici, když hostují měl vždy o tu kuželky víc a náš Míra prohrává celou dráhu a točí 217:249. Dvojka dráha byla od Pupíčka vyrovnaná a hostující výrazně polevil. I když druhá dráha vyšla vítězně pro domácího (218:196), Pivoňka si udržel náskok deseti kuželek a body jdou pro hosty.

Nervy drásající zápas však pokračuje, kdy do poslední rundy naskakují Jirka Šlajer za domácí a Jarda Dufek za hosty. Domácí předvedl na první dráze koncert, na který hostující neměl odpověď a točí 230 respektive 208. I když Jarda na dráze prohlásil, že je to maštal a že to nepadá, tak druhá už byla o poznání lepší. Jenže Kávren vyhrává i druhé plné a o vítězi téhle rundy bylo rozhodnuto. Pořád však zbývala dorážka a hosté měli reálnou šanci ještě urvat remízu. Jarda sice dorážku vyhrává o 7 kuželek, ale málo platné. Body tak po zásluze zůstávají doma a na Jaře tak držíme prozatímní domácí neporazitelnost.

Kuželky Holýšov B – TJ Sokol Újezd sv. Kříže 5:3 2619:2600

 

                                                                                                                                Šéfredaktor Bé Jakub Janouch