!!! ÁČKO !!!

30.10.2016 21:44

Sedmé kolo přivedlo na naše plány chebské béčko v čele s Ivetou Heřmanovou a Petrem Rajlichem. V zápase se toho událo tolik, že nebylo vše možné vměstnat do jednoho nadpisu, tak si to budete muset přečíst :-)

Jako první nastupuje netradičně Milan Laksar proti Lence Pivoňkové. Oba začínají slušně do plných, ale díky Milanovým třem hodovkám a chybám soupeřky vyhráváme dorážku a točíme krásných 241:220. Na druhé dráze ještě přidáváme do plných, a i když to ve druhé dorážce už nebyla taková jízda, s krásným číslem 464 se ujímáme vedení o 39 kuželek. Druhý Dan Šeterle se v plných rozehrává, a končí je samými pravými ulicemi a dvěma hodovkami. První otvor středová čtyřka vypadá, jako by ji Dan hodil schválně, aby nemusel nic platit :-). Když se s ní vypořádá, ihned zaváhání napravuje dvěma hodovkami. Po další výborné dorážce točíme 250:211. Další plné Dan ještě přidává (celkem 333) a začíná dorážet na 420. Druhá dorážka už nebyla tak krásná, a tak Dan hází „pouze“ 489. Soupeřka Hana Berkovcová jeho tempu nestíhala, a tak se dostáváme do vedení 4:0 o 96 kuželek.

Nepamatuju, kdy bychom měli zápas tak dobře rozehraný a mě osobně už hlavou proběhla myšlenka na rekord kuželny s tím, že musím jako třetí v pořadí taky dobře zahrát. To se však opět doma nepodařilo hlavně vinou špatné dorážky, ale soupeři se také nevedlo. Honza Laksar tak přehrává Vaška Strnada 424:399 a vedeme už 6:0. Čtvrtý Standa Šlajer hraje proti Dáše Rajlichové a první dráhu prohrává těšně vlivem horší dorážky 204:211. Můj tajný sen o rekordu se pomalu začíná rozplývat. Standa se však zlepšuje v plných a hlavně bezchybnou dorážkou 90 p.k. hraje parádní dráhu 246. Standa vítězí 450:415 a vedeme 8:0 o 156 kuželek – plichtu už máme jistou :-) . Zároveň naše poslední dvojice musí nahrát v součtu „pouhých“ 73 kuželek na magickou hranici 2700 a navrácení rekordu kuželny do našeho vlastnictví (aktuálně Cheb A 2698).

Pátý Honza Myslík hraje proti Ivetě Heřmanové. Ta si v posledním zápase vylepšila svůj vlastní ženský rekord kuželny. Od té doby byl však už děvčaty z okresu dvakrát překonán, tak jsme čekali, s čím se Iveta vytasí. My měli nahráno dost kuželek, a tak jsme se, se vší úctou k soupeřům, začali spíše soustředit na naše čísla a Ivetě překonání rekordu přáli. Honza hraje slušné první plné, ale po horší dorážce točí 215. Mezitím vedle na dráze Iveta rozjíždí své představení a točí 255 (169+86/0). Po výměně drah hraje Honza parádní plné (168), ale v dorážce to stále nebylo úplně ono. Honza hází krásných 445 a drží v nás v naději. Iveta polevuje hlavně ve druhé dorážce, ale přesto stanovuje novou hodnotu ženského rekordu na 472 kuželek. Uvidíme, s čím se vytasí příští rok :-) Stav utkání 8:2, +129 a od Pepy Vdovce jako zadáka žádáme „už jen“ 428 kuželek. Ten nás asi hodlá napínat, protože po ne úplně přesvědčivé hře nahrává na první dráze přesně polovinu, 214. Soupeř Petr Rajlich si podobně jako Iveta hraje svou a točí krásných 245. Ve druhých plných Pepa hraje ještě o 4 méně a bude to dráma. V dorážce si pak Pepa hází dvě hodovky za sebou a dělá si prostor pro nějaké ty chybky. Ty přicházejí ve formě pár horších otvorů, ale druhou dorážku hází 81 bez chyby. Petr vedle polevuje a končí na 455.

A povedlo se? Ano! Pepa hodil krásných 444, přesto je druhý nejhorší domácí hráč zápasu :-) . Naše počítadlo se zastavilo na historickém maximu 2716 kuželek, které jsme hodili symbolicky proti Chebu, i když B týmu. Čeká nás tedy milá povinnost nechat se znovu vyfotit na rekord, protože jsme ho hodili v nových dresech :-). Naše céčko zajíždělo k odpolednímu zápasu do Havlovic, kde ráno hrál toho času první Hazlov, tak jsme napatě očekávali výsledek. A jak to dopadlo? Havlovičtí svoje dráhy uhájili, a tak jsme se zároveň mohli začít radovat z posunu do čela západočeské divize. Tam se udržíme minimálně dva týdny, protože 29.10. máme volno. Poté na svých drahách přivítáme právě družstvo Hazlova v přímém souboji o čelo tabulky. Držte nám palce!

Holýšov A – TJ Lokomotiva Cheb B   12:4  2716:2598

 

Honza Laksar - Saxík