Áčko vládne okresu

19.10.2016 10:11

…alespoň co se divizní úrovně týče :-) . Podzimní část sezóny se už přehoupla do své druhé poloviny a Holýšov čekalo třetí a poslední okresní derby, s kdyňským béčkem. Jak už název článku napovídá, souboj byl pro naše barvy úspěšný. Ale popořadě…

První nastupuje ke své hře Dan Šeterle a proti němu nečekaně Jirka Götz. Ani jeden nepředvádí úplně přesnou hru, ale Dan přesto vítězí na první dráze 213:201. Na druhé se Dan zlepšuje do plných (153), Jirka však ještě o 10 víc a náskok je skoro celý fuč. V dorážce však Dan Jirkovi opět utíká a vítězí pěkným náhozem 444:423. Ve druhé dvojici nastupují Honzové, Laksar a náhradník Lommer. Honza Lommer už si naše dráhy vyzkoušel v pátek za Kdyňské céčko a jeho nához 467 budil respekt. Doufali jsme však, že přes noc vychladl…marně :-) Na první dráze jsem v obou disciplínách o něco horší a prohrávám ji 213:225. Druhé plné o kuželku vyhrávám a naděje pořád žije. Hostující Honza však hází druhou dorážku parádních 99 (to se mu povedlo i v pátek na dráze č. 2) a duel nakonec končí jednoznačně ve prospěch hostí 432:470 (Honza se oproti pátku dokonce zlepšil a všem předvedl, jak bychom měli na domácí půdě hrát…). Stav 2:2, prohráváme o 17.

Třetí Standa Šlajer hraje s Jarkou Löffelmannovou a utíká jí na obou drahách, zejména do plných. Když nepolevuje ani v dorážce, vyhrává vysokým rozdílem 441:392. Přestože byl Pepa Vdovec minule čulda, opět si uděluje důvěru a hraje na čtvrtém postu proti Olině Hornové.  Oba hrají hezky plné i dorážku, Pepa vždy o něco lépe a točíme pěkných 239:222. Ve druhých plných Pepa přidává dalších 9 kuželek, a když se soupeřce vůbec nedaří dorážka, Pepa vyhrává po krásném výkonu 470 o 63 kuželek. Pepovi tak navracíme titul borec, i když ne na konec (jedna vlaštovka však jaro nedělá a Pepa bude muset místo v základní sestavě potvrdit i v dalších zápasech :-) ) Holýšov vede 6:2 o parádních 95 dřev.

Pátý Milan Laksar hraje s Jardou Kutilem. Oba začínají podobné plné, ale Jarda uniká v dorážce a točíme 209:220. Na druhé dráze oba přidávají cca 20 kuželek do plných, ale v dorážce se na Jardovi projevuje lehčí zranění, a tak Milan otáčí bodový rozdíl ve svůj prospěch a vítězí 430:422. Plichta už je jistá a k dobru máme 103 kuželek. A právě tento rozdíl nesmí prohrát zadák Jan Myslík proti nestárnoucímu Jardovi Löffelmannovi. Honza nastupuje k prvnímu zápasu po zranění kotníku a proto je v záloze připravený Jarda Hablovec. Do plných hraje Honza dobře (153 a 154), avšak v dorážce to ještě není ono. Soupeř Honzu však poráží ve všech dílčích disciplínách a tak Honza prohrává 414:452. Důležité je, že start dokončil a splnil roli zadáka (neprohrál ten parník, o který jsme vedli :-) ).

Áčko tak vyhrává páté utkání ze šesti a zlepšuje dosavadní nejlepší domácí nához v sezóně. Po výhře v Újezdě a doma s Havlovicemi jsme ovládli i třetí okresní derby a stáváme se pomyslným podzimním vládcem okresu. A vzhledem k zaváhání vedoucího Hazlova nás opět pouze pomocné body dělí od prvního místa i v celé divizi. Příští zápas hrajeme opět doma s nebezpečným Chebem B v čele s Ivetou Heřmanovou. Uvidíme, co se bude dít, až zjistí, že její místní rekord drah byl překonán :-)

Holýšov A – Kdyně B   12:4  2631:2566

 

Honza Laksar - Saxík