Áčko v Chebu rekordně

20.01.2017 21:39

Po krátké vánoční pauze vyplněné převážně přebory jednotlivců se opět naplno rozběhly všechny mistrovské soutěže. Naše pouť pohárem ČKA skončila, a tak jsme se mohli plně soustředit na první jarní zápas na horké půdě chebského áčka. Naše výsledky se na zdejší kuželně rok od roku zlepšují, vloni jsme poprvé překonali hranici 2700 kuželek, přesto to na výhru zdaleka nestačilo. Tento výkon jsme rozhodně chtěli zopakovat a třeba si odvézt nějaký ten bod. Počasí si však s námi zahrávalo a našim prvním úkolem bylo do Chebu vůbec dojet.

To se nám nakonec povedlo a show mohla začít. Načínáka dělá Dan Šeterle a hned na první dráze získává náskok 23 kuželek po výkonu 234 p.k., zejména díky dorážce. Na druhé dráze už se mu tolik nevedlo, soupeři ale také ne, a tak vyhrává po pěkném výsledku 440 o 24 kuželek. Kdo by to byl tušil, že Dan bude po takovém výkonu z nás skoro nejhorší :-). Druhý Honza Myslík rozehrává parádní plné (158) a po slušné dorážce točí 229 bez chyby; soupeř jeho tempu od začátku nestíhá. Na druhé dráze Honza v plných ještě přidává (166) a po parádní druhé dorážce přidává 254 kuželek – celkem 483! a vysoká výhra o 62 kuželek. Stav, na který nejsme zvyklí ani v domácím prostředí - vedeme 0:4 o 86 dřev.

Třetí Pepa Vdovec těsně vyhrává plné, těsně prohrává dorážku a se soupeřem točí stejně 232. Do poslední dorážky jdeme s náskokem dvou kuželek, ve které však parádní bezchybnou hrou (90) soupeři unikáme. I třetí hráč v pořadí po výkonu 466 (166 dorážka) vyhrává a vedeme 0:6 o 106 kuželek. První polovina nám to rozehrála na obrovský výsledek. Zároveň však proti chebským zadákům jen těžko můžeme očekávat bodový zisk, a tak pro jistotu alespoň bodu by bylo nutné vyhrát i ve čtvrté dvojici. Honza Laksar však nezačíná nejlépe, na 10 hodů pouze 56. Pak však svoji hru zlepšil a točí 240 (160+80/0), nad soupeřem vede o 24. Na druhé dráze ještě horší začátek (52), ale opět přišlo zlepšení a po vydařeném závěru dorážky svítí na ukazateli číslo 477 p.k, již čtvrtá paráda v řadě a hlavně čtvrté body pro Holýšov. Vedeme tedy 0:8 o nevěřitelných 143 kuželek. To je velmi slibný náskok a už začínáme spekulovat o celkovém možném výkonu, kterého bychom mohli dosáhnout.

Pátý Milan Laksar přehrává soupeře v plných, ale v dorážce si neodpustil jeden výpadek, a dráhu na 228 p.k. lehce prohrává. Na druhé dráze situace podobná, avšak v dorážce je rozdíl ještě výraznější. Milan tak prohrává po pěkném výkonu 448 s nejlepším hráčem utkání Láďou Liptákem (491). Ten tak získává první body pro domácí, ale náš zadák Standa Šlajer má k dispozici luxusní náskok rovných 100 kuželek, takže může hrát v klidu. Na první dráze však hraje slabé plné, a ani v dorážce to není ono. Na druhé dráze se výrazně zlepšuje, titul „čulibrka“ mu však po výkonu 433 kuželek zůstává.

V Chebu vyhráváme po hodně dlouhé době, kdy v posledních minimálně pěti letech se z Chebu stala téměř nedobytná pevnost. My jsme si zde zvedli naše historické maximum na hodnotu 2747 kuželek (rekord kuželny jsme nehodili, k tomu bylo opravdu hodně daleko :-) ) a přivezli velmi cenné body. V tabulce jsme pořád na třetím místě s minimální ztrátou na čelo tabulky. Ve druhém kole přivítáme hosty z Újezda a byla by škoda tyto těžce vydřené body v dalším zápase odevzdat.

 

Lokomotiva Cheb A – Holýšov A   4:12  2666:2747

Honza Laksar - Saxík