Áčko uhájilo medailovou pozici

04.06.2017 12:50

I přes prohru v posledním kole západočeské divize jsme obsadili třetí místo a po roční pauze opět skončili na bedně. Už je vydaný i sborník soutěže, a tak mi dovolte celou sezónu shrnout.

Hlavním cílem pro soutěžní ročník 2016/2017 bylo proplouvat soutěži v klidu bez strachu o záchranu a honbu za body na poslední chvíli. To se nám především v začátku sezóny dařilo znamenitě, když jsme dokonce po sedmém kole vystoupali do čela tabulky. Tento zápas byl zároveň výjimečný tím, že jsme si vzali do svých rukou zpět rekord Holýšovské kuželny a poprvé zde překonali hranici 27 stovek. Z první pozice jsme sice byli v 10. kole opět sesazeni, ale pořád jsme byli v kontaktu s úplným čelem tabulky, kam se vyhouplo lomnické áčko.

Jarní část jsme začali ve velkém stylu, kdy jsme vylepšili naše historicky nejvyšší číslo a po zásluze přivezli body z Chebu. V dalším průběhu sezóny jsme přidali pár lepších a pár horších výkonů a nakonec jsme obsadili krásné třetí místo.

Z dlouhodobého hlediska rozhodně stojí za vyzdvižení především náš výkon do plných, který máme v průměru za celou sezónu nejvyšší ze všech účastníků divize (1765,07 kuželek) a zároveň úplně nejlepší výkon v plných ze všech družstev (1880 p.k.) hozený na naší kuželně. Ani v dorážce jsme nezaháleli, když jsme obsadili celkově třetí místo (817,96).

Za pozornost stojí také úspěchy jednotlivců, kdy na většině kuželen se alespoň jeden z nás dostal do deseti nejlepších náhozů. Dlouhodobě se nejvíce vedlo Honzovi Myslíkovi, který se dokázal vrátit po zranění ve velmi dobré formě, což stačilo na celkové 7. místo (průměr 441 rovných). Těsně za ním skončil Honza Laksar na deváté pozici s průměrem 440,37. Honza Myslík si formu přenesl i do soutěže jednotlivců - zazářil především v krajském kole, kde v novém osobním rekordu 631 (120 hs) vybojoval titul vicemistra Plzeňského kraje a postup na republiku.

Ze sportovního hlediska se nám sezóna nadmíru povedla. Kuželky jsou však sportem velmi závislým na technice, která nás v posledních letech řádně zlobí. Ani letos jsme se problémům nevyhnuli, kdy dokonce jedno utkání nebylo pro technický stav dohráno. Tato situace však paradoxně pomohla, protože se konečně začal havarijní stav našich drah řešit. Momentálně je vše na dobré cestě, abychom příští sezónu začali do alespoň částečně zrekonstruovaného. Držte nám palce!

 

Honza Laksar - Saxík