Áčko potápí Nautilus

13.10.2016 10:02

Před sérií domácích zápasů jsme se ještě jednou vydali na cestu do Karlovarského kraje, konkrétně do hotelu Nautilus v Chodově, kde nás hostilo družstvo Slávie Karlovy Vary. Bilanci jsme zde zatím měli 1:1, tak jsme ji rozhodně chtěli opět naklonit v náš prospěch. I proto jsme si dali sraz dostatečně brzy a výjimečně jsme brzy i vyrazili. :-)

Načínáka dělal tentokrát Dan Šeterle, který začal dobře do plných, ale v dorážce to nebylo ono. Soupeř se ale také trápil, zejména v plných, takže Dan vyhrává dráhu o 12 kuželek. Po výměně hráli oba velmi vyrovnaně a tak Dan vyhrává díky náskoku z první dráhy 402:416 a ujímáme se vedení. Jako druhý nastupuje snad uzdravený hrající kapitán Pepa Vdovec. Tomu se však vůbec nedaří a i přes zlepšení na druhé dráze prohrává 413:395. Stav tedy opět vyrovnaný, 2:2 se čtyřmi kuželkami pro domácí.

Třetí nastupuje Honza Laksar, který pěknou první dráhou 247 (157+90) získává rozhodující náskok nad soupeřem. Na druhé už se mi tak nedaří, zejména v dorážce, ale soupeře porážím 418:457 a opět překláním bodový stav na naši stranu – 2:4 a do plusu máme 35 dřev. Čtvrtý Standa Šlajer nehraje špatně, ale něco tomu chybí. Soupeř mu však uniká hned na první dráze (148+90) a nakonec je z toho porážka 449:411. Utkání je jako na houpačce, stav 4:4, tři pro domácí.

Samozřejmě očekáváme, že se opět dostaneme do vedení a moc k tomu nechybí. Pátý Milan Laksar po slušné první dráze získává na soupeře náskok 16 kuželek. Na druhé dráze má Milan problémy zejména v plných a soupeř se dostává lehce do vedení. V dorážce se ani jednomu nepovedlo se utrhnout, a tak prohráváme těsně 405:403. Poprvé v zápase jsme bodově v mínusu 6:4, ale ztrácíme pouze 5 kuželek.

Důvěru na zadákovi dostal opět Jarda Hablovec a rozhodně nezklamal. Po vyrovnaných plných utíká Jarda soupeři v dorážce a po půlce už Holýšov vede o 12 kuželek. A když se soupeři přestalo ve druhých plných dařit, vypadá to s námi už hodně dobře. Poslední dorážku hraje Jarda se soupeřem vyrovnaně a říká si o titul první hvězdy zápasu. Na ten nakonec nedosáhl, ale po výkonu 447 poráží soupeře (413), ale hlavně získává další dva body pro Holýšov!

Díky další venkovní výhře se vracíme zpět na druhé místo tabulky za zatím suverénní Hazlov. O vyrovnanosti našich zápasů hovoří i pomocné body, kdy družstva za námi jich mají více a i pátý Cheb jich má stejně jako my. Proto si nesmíme dovolit žádné zaváhání, protože by nás určitě čekal pád tabulkou :-). Nyní nás čeká série tří zápasů v domácím prostředí, která hodně napoví o úspěchu či neúspěchu v podzimní části soutěže.

TJ Slavia Karlovy Vary – Kuželky Holýšov A   6:10  2500 : 2529

 

Honza Laksar - Saxík