Áčko kraluje divizi

06.10.2020 22:20

Po třech odehraných kolech celkem smělé tvrzení, ale musíme si ho užít, dokud je ještě pravdivé.

V prvním zápase nové Nejisté sezóny jsme na našich plánech přivítali družstvo Slovanu Karlovy Vary B. Varští vrátili Vencu Hlaváče zpět do druhé ligy, a tak jsem se o náš výsledek nestrachoval. Největší dilema tak bylo, koho z našich řad necháme odpočívat – nakonec Černého Petra dostal náš kotelník Kuba.

Zápas jsme ovládli od začátku až do konce, kdy zejména díky 3 výkonům přes 450 kuželek (Honza Myslík 472, Dan 480 a Honza Laksar 464) bylo o vítězi rozhodnuto již před závěrečným duelem. Na zadáka Kávrena jsme tak pouze psychicky tlačili, aby nám to nepokazil :-) Vypadalo to s ním všelijak, ale zejména díky druhé dorážce zaokrouhlil svůj výkon na rovných 450 kuželek a svého soupeře přetlačil.

Do sezóny jsme tak vstoupili přesvědčivě s výkonem přes 2700 kuželek a díky kanáru, kterého si soupeři odvezli, jsme se usadili na čele západočeské divize.

Kuželky Holýšov A – Slovan Karlovy Vary B    16:0    2717:2520

 

Ve druhém kole jsme vyrazili do Útviné. Kvůli pracovním povinnostem domácím jsme vyrazili na předehrávku už ve středu. Tím jsem se Danovi trochu pomstil, protože v sobotu měl být na dovolené a této méně padavé kuželně se vyhnout. Místo toho jsem já omarodil a v očekávání výsledků na korónu zůstal doma.

Útvinská kuželna před sezónou prošla rekonstrukcí, avšak domácí toho na ní nestihli příliš odtrénovat. Šance na náš úspěch tu tedy byla a nejen já z pohodlí domova jsem ji cítil.

Kluci zahráli parádně, řekl bych i bezchybně, kdyby těch chybných hodů nebylo tolik – 42 (soupeři se však dostali až na závratných 64). Jeden po druhém poráželi své soupeře - při solidních výsledcích (Kuba 412, Máťa 414, Honza 406, Dan 432) bylo po 4 hráčích jasné, že s prázdnou neodjedeme.

U pátého Milana to už už vypadalo na prohru, ale po krásných druhých plných 160 a díky závěrečnému hodu do dorážky Milan vyhrává o celou 1 kuželku po našem nejlepším výkonu 437. Kávren je tak postaven do stejné situace jako před týdnem. Tíhu okamžiku však nezvládá a se soupeřem prohrává 417:439.

Číslo 2517 jsme v Útviné v novodobé divizní historii áčka ještě nepředvedli a zaslouženě bereme body. Zápas poznamenala ne úplně dotažená technika, kvůli které se zápas protáhl na 6 hodin – naši borci se s těmito problémy vypořádali lépe a upevnili nám první místo v tabulce!

Sokol Útvina – Kuželky Holýšov A    2:14    2393:2517

 

Ve třetím kole jsme doma přivítali chebské béčko. To nebývá venku tak silné (zejména na deskách), a tak jsme nikdo o úspěchu nepochybovali a já tajně doufal v dalšího kanára. Proto jsem tentokrát nechal Kávrenovým nervům oddych a sám jsem se pasoval do role zadáka.

Zápas probíhal podle plánu, i když většina z nás cítila, že to není tak dobré, jako v prvním domácím utkání. Hranici 450 kuželek jsme pokořili 3x (Kuba a Máťa 455 a Kávren 467) a po 5 hráčích bylo opět hotovo 10:0.

Já jsem se na závěr utkal s Petrem, dlouhodobě nejlepším hráčem soupeřů. Ten však nebyl úplně ve své kůži, a tak nejenže se mnou prohrál a neodvrátil kanára, ale navíc prohrál s manželkou a doma ho čekalo žehlení.

I přes celkové nižší číslo jsme se blýskli zpřesněnou hrou v dorážce – celkově pouhých 15 chyb je tomu důkazem. Hosté však i přes mnohem nižší výkony předvedli pouze 20 chyb – přesto výrazně zaostali i v dorážce. 

Kuželky Holýšov A – TJ Lokomotiva Cheb B    16:0    2666:2505

 

Po třech zápasech se tak držíme na čele západočeské divize s nádherným skóre 46:2.  Trochu škodolibě je zde nasnadě připomenout, že jediným z nás, kdo letos prohrál je právě Kávren :-)

V příštích 5 kolech jedeme hned 4x ven, a tak je více než pravděpodobné, že určitý propad tabulkou nás nemine. My však uděláme vše pro to, aby byl tento propad co nejmenší.

 

                                                                                                                             Saxík – vedoucí Áčka