Áčko bojuje v divizi

07.11.2017 11:24

Od posledního článku uběhl již téměř měsíc, a tak přicházím se shrnutím dalších čtyřech zápasů v divizní soutěži. Z prvních kol jsem toho moc neodehrál, a tak bych chtěl na úvod poděkovat Kubovi, který mě pro začátek sezóny nahradil na pozici zpravodaje našeho týmu. Nyní už k samotným zápasům.

Ve čtvrtém kole jsme doma na našich nových deskách přivítali asi soupeře z nejtěžších – hazlovské áčko. Hazlovští obměnili sestavu a tým tvoří téměř výhradně mladé pušky odkojené na deskách. Někteří z nás se naopak ze začátku sezóny nepotkali s nejlepší formou, a proto jsme věděli, že dosáhnout bodového zisku bude nelehký úkol.

Na začátek jsme nasadili náhradníka Kubu Janoucha a proti němu se postavil asi momentálně nejlepší hráč hostů Ondra Bína. Vyrovnané první plné (156:160) nenasvědčovali žádnému výraznému rozdílu po první dráze. V Ondrovi však v dorážce bouchly saze a famózním výkonem 125 se postaral o nový rekord druhé dráhy 285, který se bude těžko překonávat. Ve druhé padesátce soupeř polevil, i tak to stačilo na nový rekord drah 515 p.k. a hlavně jsme prohrávali o 81 kuželek. Druhý Honza Myslík zahrál lépe, než Kuba (441), ale na dobře hrajícího soupeře (481) to opět výrazně nestačilo.

Když třetí Standa Šlajer prohrál po špatném výkonu o dalších 68 kuželek, bylo po zápase. Nic naplat, že ve druhé polovině jsme byli my tím lepším týmem, vysokou porážku už se odvrátit nepodařilo. Hosté kromě rekordu jednotlivců vytvořili i rekord týmový a ukázali nám, jak bychom měli v domácím zápase hrát.

Kuželky Holýšov – Kuželky Jiskra Hazlov  2:14   2562 : 2723

 

V dalším kole jsme zajížděli na útvinské dráhy, kde se nám tradičně nedaří a k bodům to máme vždy daleko. I přes naše nevýrazné výsledky (388, 429, 409 a 400) jsme po dvou třetinách zápasu překvapivě vedli o 11 kuželek. A když pátý Pepa Vdovec zahrál na místní poměry velmi pěknou první dráhu 220 (soupeř 206), vypadaly naše vyhlídku do finále zápasu nadějně. Pak si však Pepa jako většina z nás vybral slabší chvilku a nakonec prohrál 409:392 z pohledu domácích. Na konec domácí postavili nejlepšího hráče zápasu a oba body si pohlídali. Po pěti zápasech se tak se čtyřmi body nacházíme na osmém místě tabulky. Příští tři zápasy hrajeme se soupeři s podobnými výsledky a bodový zisk by nám výrazně pomohl k posunu ke klidnému středu tabulky.

TJ Sokol Útvina – Kuželky Holýšov  12:4   2467 : 2410

 

V šestém kole jsme přivítali borce z Havlovic. Většinou to bývají vyrovnaná utkání a nejinak tomu bylo letos. Načínáka obstaral Dan Šeterle proti náhradníkovi Martinovi Šubrtovi. Martinovi se vůbec nedařilo, naopak Dan po pěkném výkonu 469 vyhrává o 102 kuželek. Začátek jako hrom, přesto nám tento náskok kuželek téměř nestačil. Druhý Standa Šlajer hraje zejména krásně do plných (326), ale nevýrazná dorážka nás připravila o vyšší číslo. I proto Standa prohrává s dobře hrajícím Pavlem Pivoňkou 448:471. Třetí Jarda Hablovec drží své vyrovnané výkony a s náhozem 458 poráží Vláďu Rygla o 24 kuželek. Po polovině zápasu tedy vedeme 4:2 o 103 kuželek a na celkový bodový zisk by nám měla stačit výhra jednoho hráče ve druhé polovině utkání.

Já na čtvrtém místě jsem se těšil na svůj první domácí start a na soupeře jsem si věřil. Bohužel se mi hra vůbec nepovedla, stejně tak jako pátému Pepovi Vdovcovi a rázem jsme prohrávali 4:6, přestože jsme měli 50 kuželek do plusu. Matematika jednoduchá. Honza Myslík musí udržet kuželky na remízu, nebo bodovat na celkovou výhru. Soupeř Miloš Černohorský přehrává Honzu výrazně v plných a stává se nejlepším hráčem utkání (481 proti Honzovým  437). Nakonec pouhých 6 kuželek na naší straně rozhodlo, že se se soupeři rozejdeme smírně.

Kuželky Holýšov – TJ Havlovice  8:8   2622 : 2616

 

V minulém kole jsme jeli nejkratší možnou vzdálenost do nedalekých Dobřan. Na staré známe tváře i kuželnu jsme se těšili, a tak jsme byli od rána v dobrém rozpoložení, což se asi projevilo na našich výkonech (tedy ne u všech). Začátek zápasu byl nevýrazný z obou stran, a tak jsme zásluhou Standy Šlajera a Milana Laksara vedli o 2 kuželky za vyrovnaného bodového stavu. Poté jsme my zásluhou Honzy Myslíka prolomili sadu nevýrazných výkonů rovnou nejlepší číslem dne 467. Následoval Honza Laksar, Pepa Vdovec a Dan Šeterle s čísly 446, 460 a 438. Vzhledem k tomu, že nejvyšší výsledek domácích byl 437, nebylo již o naší výrazné výhře pochyb.

TJ Dobřany – Kuželky Holýšov  2:14   2472 : 2614

 

Po sedmém kole se nacházíme se sedmi body stále na osmém místě. Výrazněji jsme se ale odpoutali ode dna tabulky a momentálně to máme bodově blíž ke druhému místu než k 10. :-) Závěr podzimu však pro nás nebude jednoduchý a můžeme očekávat tuhý boj o každý bod do tabulky.

 

Honza Laksar - Saxík