Sezóna je v plném proudu

08.10.2017 18:37

Píše se sezóna 2017/2018 a pro náš oddíl se píše nová kapitola historie, jelikož máme zrekonstruovanou kuželnu. Celé léto se netrénovalo, nýbrž se chodilo na brigády a trénovat jsme začali až poslední týden prázdnin. A že jsme to vzali vod podlahy. Hned na prvním tréninku si Saxík neoficiálně vylepšil osobák na 491p.k. Pojďme ale na zápasy.

A začneme tou naší nejvyšší soutěží a to divizí. Áčko začínalo už 16. září a jelo hostovat na Cheb B. Všichni víme jak to chebským doma jde, ale tentokrát ze sebe nevymáčkli to nejlepší, ale přesto převaha byla znatelná hned od prvního hráče, resp. hráčky, když domácí měli v úvodu náskok 90 dřev. Kanára nakonec zachraňoval borec na konec Vdovec Josef a tak áčko si veze z Chebu výprask 7:1 2784-2569.

O týden později se však hrálo na domácí půdě a tak se očekávalo přepisování rekordů na deskách. Zajížděli k nám kamarádi ze Kdyně, které v prvním zápase doma padli z Chebem A. Za domácí musel být povolán Kuba Janouch z béčka, aby doplnil sestavu a hned se postaral o úvod zápasu proti nespokojené Míše Rubášové. Kuba jasně udával tempo a s přehledem získal první body pro družstvo. To bylo ale na delší dobu všechno, až čtvrtý hráč Pepa Vdovec získal další body. Pátý hráč Honza Myslík (425) dostal pořádně nařezáno od seniora Jardy Löffelmanna (476). Stav byl 4:6 pro domácí a na kuželky nerozhodně. Poslední Jarda Hablovec musel vyhrát.  To se tak daří a áčko má své první body.

Ve třetím kole cestovalo áčko do Varů, kde chtělo uloupit první venkovní body. Od prvního hráče hosté jasně dominovali a bylo jasné, že domácí to budou mít hodně těžké alespoň na remízu. Nakonec body se vezou do Holýšova s pěkným výsledkem 4:12 2470-2560.

Krajská a okresní soutěž začínala o týden déle. Avšak Béčko v kraji předehrávalo třetí kolo ve Kdyni už 16. září. Musím ještě doplnit, že kraj hraje jak 100HS, tak i 120HS na čtyř drahách. Takže naše první stodvacítka. Dále však nebudu rozebírat, jelikož už je článek o tomto zápase napsaný. Takže za další týden startovalo první kolo a bylo nám ctí přivítat TJ Sokol Díly A. Všichni jsme byli nabuzeni novou kuželnou a chtěli jsme se předvést. Hned úvod zápasu patřil jasně domácím, když se především nejvíc vyšvihl Jiří Kávren Šlajer s číslem 495. Jediný Presidento se letos ještě nepotkal s formou a zahrál pod hranici kopce. Jedno číslo se však vešlo a tak hosty porážíme vysoko 6:2 2617-2448. Takže po prvním domácím zápase se jako první vepsal do historické tabulky top čísel Jirka Šlajer.

Druhé kolo nám přidělilo losem divizní Újezd sv. Kříže, kde se nám v posledních letech nedaří. Dle zápisu vidíme jasnou výhru domácích, avšak průběh tomu vůbec nenasvědčoval. Vždyť první hostující hráči jasně dominovala a v plusu jsme měli 84 kuželek. Jenže to bohužel bylo vše a poslední dvojice nastupovala za stavu 3:2 -1 kuželka z pohledu domácích. Ale ani to se nepodařilo udržet a tak již druhým zápasem ztrácíme vedení a těsným rozdílem prohráváme. Na venkovní body si tedy ještě počkáme,

A teď okres. Zde nám figurují dvě družstva. Céčko určitě má ambice na postup, ale bude to mít velmi těžké, jelikož se budou prát s dílskýmy děvčaty, které spadlo z kraje a se Zahořanským áčkem, které je favoritem soutěže. Holýšov D svým prvním zápasem jelo do Pece pod Čerchovem na céčko. Jasným favoritem byly hosté a to se potvrdilo v jasnou výhru 0,5:7,5 2065-2250. Holýšov C jelo  na „srdeční záležitost“ do Újezda sv. Kříže B. Hosté si neodvezli kanára a to jen díky dorostenci Vikimu Šlajerovi když, tuším, měl svou premiéru za dospělé. 7:1 2444-2328.

Druhé kolo bylo další premiérou domácích. Ráno hrálo déčko proti zahořanskému áčku a Zahořany druhým zápasem potvrzují dominantu v soutěži.  Vyhrálo velkým rozdílem 7:1 2604-2402. Z celého zápasu vyzdvihnu dvojici Bohouš Jirka vs. Míra Schreiner. Bohouš se hodně bál nové kuželny, ale po pár trénincích si zvykl a zahrál krásně 462, ale bohužel to nestačilo. Míra zahrál ještě lépe a to 480. Céčko hrálo s Pecí B. Nevím, jak hodnotit toto utkání. Ale céčko nemělo svůj den. I když vyhrálo 6:2 ale s velmi špatným číslem 2298-2197. Takový vstup si určitě céčkaři nepředstavovali, ale snad to bylo jen trémou.

Do dalších zápasů ať to padá!

Kubíček