První tři divizní krůčky

30.09.2019 21:20

Letní pauza je za námi a to znamená jen jediné. Začátek nové kuželkářské sezóny. Vstupujeme do ní v lehce pozměněné sestavě a s jasným cílem – udržením se v soutěži.

K prvnímu zápasu jsme vyrazili do Jáchymova, který už jsme si jako náhradníci vyzkoušeli téměř všichni.

Jako první se na dráhy postavil Mišák, kterému se snad povedlo vytvořit rekord v počtu otvorů brandejsem. I přes téměř bezchybné dorážení jeho 427 na výborně hrající soupeřku 458 nestačilo.

Jako druhý se představil skokan roku (z okresu rovnou do divize) Béďa. Obě dráhy soupeře přehrál a navíc se mu povedlo stáhnout rozdíl kuželek téměř na 0.

Jako třetí nastoupil Petr, který bohužel neměl svůj den a s výborně hrajícím soupeřem prohrává o 73 kuželek. Čtvrtý Vlasta na druhé dráze mohutně dotahuje a ve finiši vyhrává o 5 kuželek.

Wickova úloha vykřesat alespoň naději na remízu, vzala za své mizernou dorážkou.

Pupíčkovi už nezbývalo nic jiného, než se pokusit o zázrak, který soupeřka krásnou hrou jasně odmítla.

Nejlepším našim hráčem se stává Vlasta se 438 kuželkami.

První divizní zápas máme za sebou, nic hrozného to nebylo a celkových 2483 není žádná tragédie. V týmu panuje skvělá nálada, což dokresluje i naše nová kulturněturistictká selfie tradice, kterou jsme započali na Božím daru.

Druhé kolo znamenalo náš první domácí zápas, ve kterém jsme přivítali Dobřany. Hosté v minulém kole na poslední chvíli obrali o bod naše A družstvo. Úkol tedy zněl jasně: pomstít naše kamarády a poslat hosty domů s prázdnou.

Hned první souboj však ukázal, že to tak lehké nebude a Mišák prohrává se skvěle hrajícím Vojtou o 17 dřev. Jako druhý si svou premiéru v Béčku po dlouhých letech odbyl Pepa. Jeho dlouhá pauza nebyla vůbec znát a krásných 452 přelévá skóre na naší stranu. Béďa s Vlastou zahráli podobná čísla a co jednomu na soupeře stačilo, druhému bohužel ne. Skóre 4:4 a 10 kuželek do plusu slibuje zajímavý závěr.

Wick se svým soupeřem problém nemá (na rozdíl od programu na zapisování výsledků) a výhra o 47 kuželek znamená klid pro zadáka Pupíčka. Ten k celkovému skóre přidává dalších 37 kuželek a první divizní výhra je na světě.

Nejlepším našim hráčem se stává Pepa se 452 kuželkami.

Třetí kolo nás zavedlo do Karlových Varů proti družstvu Slovanu, které je v soutěži nováčkem stejně jako my.

V první dvojici nastoupil Petr a Pepa. Péťa už měl svého soupeře skoro na lopatě, ale velké množství chyb mu ve výhře zabránilo. Pepovi pro změnu vypovědělo funkci koleno a Piškot už těžký vstup do rozjetého zápasu dohnat nedokázal.

 Po čtyřech hráčích jsme -55 a na dráhy nastupuje Béďa s Mišákem. Béďa první dráhu těsně prohrává, na druhé dráze i díky skvělé dorážce poráží 249 kuželek. 467 celkem znamená nový osobní rekord. BÉĎO Gratulujeme!!!

Mišák od prvního hodu ukazuje soupeřce kdo má na dráze koule :D a 474 znamená obrat v utkání.

+44 kuželek do plusu před poslední dvojici dává velkou naději, že z Varů neodjedeme s prázdnou. Wick měl rovněž svůj den a i přes soupeřův mohutný finiš vyhrává na 468 o pouhé 3 kuželky. Pupíček jako správný zadák už jen hlídá soupeře a to znamená, že si domu vezeme velmi cenné 2 body.

Nejlepším našim hráčem se stává Mišák se 474 kuželkami

Krásné celkové číslo 2624 ukazuje pohodu která v týmu panuje. Trošku horší je to s výběrem obuvi při honbě za selfiečkama. Ale to se taky vychytá.

Dnešním navštíveným místem byly čedičové varhany nedaleko obce Hlinky.

Za týden nás čeká derby. Už teď je jasné, že si navzájem nic nedarujeme a střízlivý taky neskončíme.

 

Vedoucí bečka Béčka Wick