Pro Céčko sezóna 2018/2019 odstartovala smolnou prohrou

16.09.2018 17:47

V sobotu, 15. září 2019, jsme na domácí půdě přivítali naše oblíbence z týmu Havlovice D. Po letní pauze všichni odpočatí, opálení, natěšený na nové zážitky, málokdo rozehraný....:)

Jako první nastoupila Lucka Horková a proti ní její dvorní soupeř Luboš Kohout. První dráhu ztrácela Lucka na Luboše 12 kuželek, což není žádný náskok, který by se nedal dohnat. Což Lucka potvrdila na dráze číslo dvě ve hře do plných, stáhla rozdíl a ještě přidala na svoji stranu 11 kuželek plus. Hru rozhodne druhá dorážka. Lucii se dařila fakt dobře, zato Luboš se začal trápit....a to až tak, že mu spadly do podavače koulí brýle z nosu :D Hra byla skoro před koncem zastavena a začaly se lovit brýle....naštěstí všechno dobře dopadlo, brýle neutrpěly žádnou újmu a mohlo se pokračovat. Lucka se nenechala vyvést touto malou kulturní vložkou z tempa, předposledním hodem padá dolů devítka a posledním hodem osmička. Celkové skóre 430:384 přineslo Lucince velkou radost a družstvu první bod a kredit 46 kuželek.

 Ve druhé dvojici, kterou tvořil Pepi Šuri a Filip Ticháček se karta obrací. Filip se rozhodl, že si v prvním zápase vytvoří nový osobní rekord a podle toho to taky dopadlo. Sice Šuri hrál nad očekávání dobře, minulou sezónu se nemohl sžít s novými dráhami  a tak jsme s napětím očekávali jeho první start. Šuri podal pěkný výkon – 389 kuželek, ale na Filipovo osobák nestačil. Hra skončila vysokým rozdílem ve prospěch hostí 389:470. Karta se obrací, body si připisují Havlovice a otáčí kredit na svou stranu. Ztrácíme 35 kuželek a stav je 1:1

Ve třetí dvojici se postavili proti sobě nováčci obou družstev. Za nás Radka Schuldová mladší a za Havlovice Václav Němec. Od nás ho nikdo neznal, nevěděli jsme jaké podává výkony a tak jsme čekali, jak to celé dopadne. První dráha celkem vyrovnaně, Radka pokulhávala v plných a Václav zase v dorážce. Na druhou dráhu se nastupuje s rozdílem 12-ti kuželek ve prospěch Václava. Radka tento rozdíl stáhla ve hře do plných a hru zase rozhodne druhá dorážka. V druhé dorážce si vzájemně neubližují, Radka končí svoji hru jako první a na tabule svítí číslo 361. Václav před posledním hodem má na tabuli číslici 359 a stojí tři kuželky – lavor. Začali jsme se modlit a tajně doufat v remízu. Když se podaří shodit dvě, je to remíza, když jen jedna, body jsou naše....Při Václavovi stálo snad víc štěstí než rozumu, bum ho a lavor je dole.....Radka prohrává o jedinou jednu kuželku. Václav tomu nemohl dlouho uvěřit a my taky ne. :D. Stav zápasu je 1:2 a rozdíl kuželek se zvýšil o jednu na celkových 36.

Jako čtvrtá nastupuje Boženka Rojtová a proti ní Petr Pošták Ziegler. Na první dráze má Boži velký problém s dorážkou a prohrává o 15 kuželek. Což opět není žádný tragický rozdíl. Boži tento náskok stahuje v druhých plných a přidává 11 kuželek do plusu. Světe div se, hru opět rozhodne druhá dorážka. Co, druhá dorážka??? Omyl!!!! Zase poslední hod!!!! Petr má existenc, stojí všechny kuželky, musí přes devítku, hop....kuželky leží....Pane Bože! Skóre je srovnáno a Petr posledním hodem shazuje sedmičku, zvyšuje stav utkání na 1:3 a zvyšuje kredit kuželek pro svůj tým na 43 kuželek.

Do páté dvojice nastupuje Jirka Prezidento Myslík a proti němu Lukáš Jírovec. Ani Jirkovi se hra nedaří už delší dobu a jeho trápení se protahuje i na tento zápas. Po první dráze jsme mohli ještě doufat, pět kuželek ztráta není nic. Druhé plné taky končí těsným rozdílem a tak netradičně hru rozhodla opět druhá dorážka. Jirka chybuje a Lukáš jede jako střela. Hra končí vysokým rozdílem 354:393. Stav je 1:4 a rozdíl kuželek už je příliš vysoký, 82 kuželek. To by se musel stát zázrak.

Do poslední rundy nastupuje Béďa Horka s Adamem Ticháčkem. Nerozlučná dvojice a soupeřící stálice :D Oba dva pánové předvedli vyrovnanou hru, Béďa měl mírně navrch, ale rozdíl už byl příliš vysoký. Hra končí pro Béďu vítězně 404:382. Nic to ale nemění na tom, že prohráváme.

Stav utkání 2:6 (2321:2381) – Kdyby......ale na to se nehraje, kdyby jsou chyby.

Pro Céčko napsala a shrnula Matka Céčka - Lucka