Nový rekord kuželny!

17.03.2019 17:50

Když v podzimním utkání stanovili hosté ze Slavoje rekord kuželny na hodnotu 2798, zdálo se to jako nedosažitelná meta a smiřovali jsme se s tím, že rekord drah se už do našich rukou asi nevrátí. Na to bychom totiž potřebovali, aby se utkání většině hráčů nadmíru vydařilo a štěstí se k nám otočilo čelem a vydrželo celý zápas. Neuběhl ani půlrok a nemožné se stalo realitou.

Úvod utkání obstaral náhradník Mišák, u kterého jsme spoléhali na jeho dobrou formu. Tu úplně nepředváděl v první polovině zápasu; na dvojce však zařadil vyšší rychlostní stupeň a po pěkné dráze 251 poráží soupeřku 478:432. Jako druhý nastupuje Honza Myslík, který Mišáka na první dráze přehazuje o kuželku, avšak na té druhé je to ještě větší koncert a vyhrává se soupeřem po výkonu 489 o 39 kuželek. Začátek z říše snů a já už začal mít velmi odvážné myšlenky.

V těch mě utvrzuje Dan první dráhou 235 a očekáváme, s čím se vytasí na dvojce. Plné 133 však kazí můj optimismus. Dan však přeci jen zabral a dorážkou 96 vytahuje číslo na 464. V polovině utkání vedeme 6:0 o více než 100 a zápas snad už bude náš. Soupeřem se nám stává tabulka rekordů, protože při současném trendu by mohl být v ohrožení nejen náš rekord, ale i rekord drah. Snažíme se tuto myšlenku vypudit z hlavy, protože to je ještě daleko, ale co kdyby…

Čtvrtý Jarda začíná pěknou dráhou 246, avšak ve druhých plných zase polevuje na 145. K tomu však přidává i se štěstím výstavní dorážku 106 a počítadlo se zastavuje na hodnotě 497!!! Teď už na rekord nelze nemyslet, protože nám k němu schází „pouhých“ 870 kuželek.

Pátý Honza Laksar nezačíná nijak zázračně, avšak dobrá dorážka znamená 232 první půlku. Ta druhá už tak povedená nebyla, nicméně výkon 450 nás drží v naději, kdy zadákovi Milanovi „stačí“ 420 na vyrovnání rekordu. Asi o něm mluvíme až moc, což Milanovi svazuje ruce a první dráhu točí 204, i když bez chyby. Zbývá 216. Na druhé přichází zlepšení v plných, už jen 64. 6 devítek zavřeno, už jen 10! Přichází mírná komplikace, 3 hody do konce 2 kuželky do rekordu a pravá pudlovka před námi. Je dole! Na poslední dva hody Milan přidává další devítku a my propukáme v jásot.

Podařilo se nám pokořit další milník holýšovských kuželek. Po překonání hranice 2700 doma i venku v minulých sezónách se nám poprvé v historii podařilo překonat metu 2800 o rovných 6 kuželek! Rekord drah jsme získali zpět do našich rukou a doufáme, že už nám ho nikdo nevezme. Pro doplnění: soupeři získali v utkání dva body za jednu výhru po pěkném výkonu 466 a prohráli o 204 kuželek. Nyní jsme se ziskem 13 bodů stále předposlední s náskokem 3 bodů na poslední Lomnici. K naději na posun v tabulce bychom nutně potřebovali bodovat příští týden na hazlovských drahách.

 

Honza Laksar - Saxík