Medailové žně v okrese a nový rekord naší kuželny

26.01.2018 18:47

První novoroční sobotu se konaly okresní přebory a náš oddíl v nich byl velice úspěšný, když jsme si domů přivezli celkem devět medailí – 3 zlaté, 4 stříbrné, dvě bronzové a navrch 3 neoblíbené bramborové.  Výsledků je mnoho, proto s dovolením uvedu pouze krátký přehled medailistů a postoupivších do krajských přeborů.

Začneme-li od těch nejmenších, hned první radost nám udělal Matěj Chlubna, který si přenesl dobrou formu z Poháru mladých nadějí a opanoval kategorii mladšího žactva s výkonem 248/60 HS. Dorostenka Veronika Horková předvedla, co umí zejména na dráze č. 2 (154+96), což jí s přehledem vynesl titul okresní přebornice a postup dál po výkonu 443/100 HS. V dorostenecké kategorii jsme měli hned trojí zastoupení a pouze Martin Šlajer se na bednu těsně nevešel. Větší radost nám tak udělali stříbrný Viki Šlajer (389/100 HS) a přeborník Mišák Martínek (406/100 HS). Všichni tři měli od začátku zajištěný postup do kraje, kde bude mít Holýšov silné zastoupení. V kategorii juniorek druhou pozici obsadila Radka Schuldová po výkonu 352/100 HS.

Přejděme nyní na opačný pól, do kategorie starších seniorů, 60+. Bohoušovi Jirkovi jen těsně unikla medaile a po náhozu 434/100 HS se musel spokojit „pouze“ s postupem do kraje – tam už to určitě cinkne. Standovi Šlajerovi se dařilo a něco lépe a nakonec vystoupal po výkonu 445 na stříbrnou příčku. V „klasické“ seniorské kategorii jsme měli hned pětinásobné zastoupení s premiérou pro Pepu Vdovce. Tomu se však povedla pouze jedna dráha (237), a tak po výkonu 435/100 HS končí „až“ na pátém místě s postupem do kraje v kapse. Až na bednu se ve své premiérové sezóně po návratu dostal Petr Ježek a to díky 440 poraženým kuželkám. O příčku lépe skončil stříbrný Jirka Šlajer (453). V ženské kategorii jsme měli trojí zastoupení a i zde to pro mnohé nečekaně, avšak ne neprávem, cinklo. Zasloužila se o to Boži Rojtová, která výkonem 510/120 HS skončila na krásném třetím místě a jako jediná si zajistila postup dál.

Nakonec jsem nechal kategorii mužů ze dvou důvodů: naše rekonstruovaná kuželna měla tu čest přivítat nejlepší muže z okresu a zároveň zde padl nový rekord kuželny, který se už bude jen těžko překonávat. Jako první šel na plány „kdyňský“ Milan Svoboda a na první dráze porazil neuvěřitelných 292 kuželek (175+117). Na druhé dráze už „odpadnul“, takže zahrál pouhých 265 :-) – celkem tedy 557/100 HS a o přeborníkovi bylo rozhodnuto. Holýšovští se v konečném pořadí seřadili těsně pod postupovou linií za vyrovnané výkony 446, 444 a 440 kuželek. Pouze Tomáš Wick Lukeš se „trhnul“ a po krásném výkonu 475 skončil smolně o 1 kuželku čtvrtý s postupem do kraje.

Suma sumárum jsme si kromě 9 medailí vykouleli celkem 13 postupů do kraje. Kromě mužské kategorie jsme v každé námi obsazené získali alespoň jednu medaili – a ani u mužů k ní nebylo daleko. Aktuální situace den před krajskými přebory je taková, že zraněný Pepa Vdovec musel překonat své místo dalšímu v pořadí a kdyňský Vašek Kuželík se také nezúčastní, takže postup připadl na Míru Martínka. Ten to však v sobotu přehnal s posilováním, takže se do kraje podívám já :-)

Přeji tedy všem, aby nám to padalo, cinklo a nějaký ten postup na republiku.

 

Honza Laksar - Saxík