Holýšovská mládež sbírala medaile i v kraji

21.03.2018 09:35

O víkendu 27. a 28. ledna proběhly na kuželnách napříč republikou krajské přebory jednotlivců. Náš oddíl měl celkem 13 želízek v ohni a zejména naši mládežníci se mezi konkurencí neztratili. Ale popořadě.

V nejsilněji obsazené mužské kategorii bojovali Tomáš Lukeš a Honza Laksar. Tomášovi se hra příliš nedařila a po výkonu 506 p.k. obsadil 22. místo. Honza Laksar na tom byl o poznání lépe a ještě před poslední dráhou žila naděje na postup. Ta se mu však vůbec nepovedla a po náhozu 544 končí na 16. místě. Postup na mistrovství republiky a na výlet do Rokycan se podívají domácí Vojta Špelina a Honza Endršt a trio kdyňských Milan Svoboda, Tomáš Timura, David Machálek. I v ženské kategorii jsme měli své zastoupení a Boži Rojtová při své premiérové účasti rozhodně nezklamala – 476 p.k. a 9. místo.

V kategorii seniorské naše barvy hájili Jirka Šlajer a Péťa Ježek. Jirkovi se dařilo o něco lépe a s 544 poraženými kuželkami obsadil 5. příčku. Petr nezklamal a s 520 kuželkami končí na 13. místě. V kategorii starších seniorů bojoval osamocený Bohouš Jirka a s výkonem 509 obsadil 9. pozici.

Nejstarší mezi mladšími byla juniorka Radka Schuldová a díky náhozu 480 získala pro náš oddíl bronzovou medaili. V kategorii dorostenců jsme měli nejsilnější zastoupení s těmi největšími ambicemi. Postup na republiku čekal pouze na vítěze, takže se očekával tuhý a vyrovnaný boj. Martin Šlajer hodil 521 a obsadil 5. místo. O pouhých 5 kuželek víc hodil Mišák Martínek a stačilo mu to na třetí místo a další bronz pro nás. Na nejvyšší stupínek vystoupal Viki Šlajer, přestože hodil pouze o 8 kuželek více, než Mišák (mezi ně se ještě zvládl natlačit Dominik Novotný z Dobřan výkonem 529). V kategorii dorostenecké jsme měli pouze jedinou zástupkyni, která však do konce bojovala o medaili nejcennější. Nakonec se jí to bohužel nepodařilo a za krásných 570 kuželek obsadila druhou pozici a zaostala o pouhých 9 kuželek za vítězkou.

V poslední námi obsazené kategorii bojovali o medaile dva Matějové. Ten úspěšnější, Chlubna obsadil za 243 p.k. nepopulární čtvrté místo (pouhé 3 kuželky od bronzu). Matěj Štěpán bral za 235 p.k. místo páté.

V těžší konkurenci jsme tak díky naší mládeži vybojovali celkem 4 medaile a jeden postup na mistrovství republiky. Všem úspěšným aktérům gratuluji a Viki, držíme palce na republice!

 

Honza Laksar - Saxík