Hodnocení mládeže v soutěžním ročníku 2017 – 2018

08.05.2018 16:48

Letošní prvoligová dorostenecká sezóna byla nejpovedenější v historii holýšovských kuželek. V základní části soutěže (čtyři skupiny za účasti 34 družstev) jsme obsadili ve skupině „A“ 3. místo. Postoupili jsme do semifinálového turnaje (4 družstva z „A“ a 4 družstva ze skupiny „B“), který se hrál na pěkné čtyřdráhové kuželně v Přelouči. V konkurenci osmi družstev jsme obsadili 4. místo, které nám zajistilo postup do finálového turnaje hraného ve Vrchlabí. Ve Vrchlabí jsme sezónu zakončili krásným 8. místem. O velký úspěch se zasloužila tato čtveřice: Veronika Horková (3. místo v soutěži jednotlivců, s nejvyšším náhozem v sezóně 588 poražených kuželek), Michael Martínek (6. místo, 578 pk), Viktor Šlajer (14. místo, 581 pk) a Martin Šlajer (s nejvyšším číslem v sezóně 570 pk).

V sezóně se naši dorostenci zúčastňovali Českého poháru dorostu (soutěž jednotlivců). Po pěti odehraných turnajích obsadila v kategorii dorostenky Veronika Horková 3. místo a postoupila do finálového turnaje do Blanska. Na krásné šestidráhové kuželně obsadila výkonem 549 pk 8. místo a celkově jí patřilo 4. místo. V dorostenecké kategorii se nám již tolik nedařilo, nikdo z našich borců do finálového turnaje nepostoupil, přesto si v nabité konkurenci vedli dobře. Viktor Šlajer obsadil 54. místo, Martin Šlajer 73. místo, Michael Martínek 90. místo. To vše za účasti 151 hráčů. Věříme, že v příští sezóně to bude lepší…

Mistrovství České republiky v kategorii dorostenky se hrálo na kuželně ve Vrchlabí. Veronika Horková obsadila výkonem 538 pk 8. místo a postoupila do druhého dne, kdy se hrála disciplína Sprint. Veronika se probojovala do druhého kola, kde prohrála v rozstřelu o 2 kuželky.

Mistrovství České republiky v kategorii dorostenci se hrálo v Českých Velenicích. Viktor Šlajer obsadil výkonem 555 pk 16. místo a postoupil do druhého dne (Sprint). Viki vypadl v prvním kole, kde narazil na čerstvého Mistra ČR Ondru Bínu z Hazlova.

Všem úspěchům, o kterých jsem napsal, ještě „posadila třešničku na dort“ Veronika Horková. Verča bude reprezentovat Českou republiku a pochopitelně i náš oddíl a město Holýšov na Světovém poháru v rumunské Kluži ve dnech 13. – 15. 5. 2018. Verčo, gratuluji a držme všichni palce!!!

V žákovské kategorii v Poháru mladých nadějí (celorepubliková soutěž jednotlivců) jsme měli žhavé želízko v ohni v podobě Matěje Chlubny. Matěj po pěti odehraných turnajích obsadil 5. místo a postoupil do finálového turnaje, které se konalo v Blansku. V Blansku Matěj obsadil 6. místo za výkon 251 pk a celkově si nepohoršil a obsadil tedy 5. místo, super výsledek! Dvou turnajů se také zúčastnil Matěj Štěpán a obsadil 64. místo za účasti 97 účastníků.

V Poháru mladých nadějí Plzeňského kraje opět zářil Matěj Chlubna. Po pěti turnajích byl Matěj na 1. místě. Finálový turnaj se hrál na kuželně ve Kdyni. Ve finálovém turnaji se body za získaný výkon dvojnásobí a toho náležitě využili dva hráči a odsunuli tak Matěje na 3. místo. Bodový rozdíl mezi 1. a 3. místem byl 7 bodů! Třech turnajů se také zúčastnil Matěj Štěpán a obsadil 13. místo.

Za všemi těmito úspěchy je rukopis trenérů Jiřího Šlajera a Miroslava Martínka.

V říjnu jsme za podpory České kuželkářské asociace uspořádali nábor nových mladých zájemců o tento sport. Přišlo 16 zájemců a do dnešního dne chodí na pravidelné tréninky pod vedením Jakuba Janoucha 10 dětí.