Derby D - C

14.01.2018 21:15

Po dlouho odmlce zdravím všechny příznivce našeho týmu a všechny příznivce kuželkářského sportu.

 Začala nám jarní část sezóny 2017/2018 a prvním zápasem bylo hned derby mezi Déčkem a Céčkem. Déčko tentokrát v roli domácích.

 Céčko do druhé půlky sezóny nastoupilo v trochu jiné sestavě. Vlastovi Krausovi už nemůžeme říkat „náš“. Rekrutovalo ho Béčko a k nám nastoupil z Béčka Jirka Myslík – tak teď budeme „panu prezidentovi“ říkat „náš“.  :D  :D

 A teď již k průběhu zápasu:

Do první dvojice nastoupila Radka Schuldová starší a proti ní borec Hakl. Nic proti nikomu, ale v téhle dvojici byl jasný vítěz asi všem už od začátku, i když sport je nevyzpytatelný a přináší mnohá překvapení a co kdyby. Nakonec se kdyby nekonalo a jasnou převahu a první body přinesl Standa Hakl Ondoň Kačaba Šlajer. Zahrál dvě vyrovnané dráhy (205/203) a Radka proti němu taky vyrovnaně, ale podstatně méně (165/167). Stav 0:1.

 Jako druhá dvojice se předvedl Roman Chlubna a proti němu nastoupil Beďa Horka. Podstatně vyrovnanější dvojice, kde už zisk bodů nebyl tak jasný. První dráhu chlapci točí 201:208. Do druhé půli nastupuje Beďa s náskokem 7 kuželek, které ztrácí hned v druhé hře do plných, takže rozhoduje druhá dorážka a Beďa dramaticky končí výhrou s rozdílem jedné jediné kuželky. (392:393) Stav 0:2.

 Do třetí dvojice nastupuje „neporazitelný Zavarko“ Jarda Čermák a proti němu Lucka Horková. Oba dva hráči předvedli úplně vyrovnané dráhy. Naštěstí pro Céčko byla Lucka o něco lepší než Jarda. Jarouš 178/178 vs. Lucka 190/190. Lucka poráží Jardu o 24 kuželek a stav utkání je 0:3.

 Čtvrtou dvojicí byla Radka Schuldová mladší a proti ní naše Boženka Rojtová. (Mimochodem Boženka si vybojovala na Okresních přeborech bronzovou medaili!) a roli nejlepší ženské hráčky Holýšova si uhájila i v tomhle duelu. Radka neměla svůj den (nebo svoje koule) a podlehla vysokým rozdílem Božence, která se snažila tvrdě jít po Haklovi :) a skončila svoji hru s výsledkem 401 p.k proti Radky výsledku 327 p.k. Stav utkání je 0:4.

Pátou dvojicí byl Pepa Kriška a Pepi Šuri. Pánové si také nic nedávali zadarmo a duel byl napínavý do posledního hodu. Nakonec se štěstí přiklonilo k Pepovi z Déčka a náš Šuri prohrává o 11 kuželek. Výsledky pánů: 392/381. Loučíme se s čistým kontem. Stav utkání je 1:4.

A jako zadáci nastupují Táňa Maščenková a nový hráč Céčka Jirka Myslík „prezidento“ . Jako vždy rozveselená Táňa se snažila svými přednostmi rozhodit koncentraci svého soupeře, ale první dráhu oba dva točí nerozhodně 187/187. Ve druhé polovině hry už Jirka podléhá :) a Táňa poráží Jirku o 16 dřev. 370:354. Stav utkání je tedy po přičtení bodů za číslo 2:6.

 Céčko nastupuje do jarní sezóny výhrou a nezbývá věřit, že si povede dobře i dál. Ve třináctém kole nás čeká tým Pec B. Držte v pátek 19. ledna 2018 Céčku palce!

LH