ANATRA CUP 2019

07.09.2019 21:10

Po čtrnácti dnech skončil 2. ročník ANATRA CUP. Zúčastnilo se 27 čtyřčlenných družstev (108 hráčů), což je o 1 družstvo více oproti 1. ročníku. Vítězem v rekordu turnaje se stalo způsobem "start - cíl" družstvo Kuželky Aš. Zahráli velmi vyrovnaně a od prvního hracího dne ukazovali všem účastníkům záda. O 43 kuželek méně shodil Klub sráčů. V tomto družstvu byl nejlepší Michael Kotal, který vytvořil rekord turnaje v jednotlivcích. Na 3. místě skončili obhájci vítězství z 1. ročníku CB Dobřany - Klokani. Pěkné 4. místo obsadili hráči Sokola Újezd sv. Kříže. Na bednu jim chybělo 7 kuželek...5. místo v družstvech obsadil šestý tým Holýšova, těm na bednu chybělo 15 kuželek.

V jednotlivcích můžů padly 3 pětistovky. Již zmíněný Michael Kotal vytvořil rekord turnaje výkonem 528 poražených kuželek. 2. místo obsadil Michaelovo reprezentační kolega Jan Endršt z Duchcova, který porazil 525 kuželek. 3. místo obsadil interligou ostřílený Klokan Lukáš Doubrava výkonem 514 poražených kuželek.

V jednotlivcích žen se nejlépe dařilo domácí hráčce Tatianě Maščenko (v minulém ročníku 3. místo), když porazila 464. 2. místo obsadila loňská vítězka, mladá naděje českých kuželek Michaela Provazníková, když porazila 443 kuželek. 3. místo obsadila Jarmila Zimáková ze Sokola Rudná výkonem 438 kuželek.

Všem účastníků děkujeme za účast ve 2. ročníku, děkuji i všem, co se zúčastnili jako dozor. Na tomto místě bych chtěl poděkovat zejména Standovi Žlázovi Šlajerovi, který odsloužil téměř celý turnaj. Žlázo díky!!!

13. hrací den:

Po dni volna pokračoval turnaj v sobotu 7.9., kdy si to rozdaly dvě holýšovská družstva. Šestý holýšovský tým dnes sahal po bedně, ale jeden slabší výsledek vše zhatil. Zatím tento výsledek stačí na průběžné 5. místo. Osobáček si hodil Vlasta Kraus - gratuluji!

12. hrací den:

Ve čtvrtek 5.9. se zúčastnilo turnaje páté družstvo Holýšova. Dobře si zahrál Béďa Horka a výsledek novice Honzy Štengla je také na palec nahoru...

11. hrací den:

Ve středu 4.9. zaútočili hráči Újezda na špic průběžné tabulky. Na konec jim chybělo 8 kuželek, aby se usadil na 3. místě. Pěkného výkonu dosáhl Petr Šabek a Venca Praštil. Po Újezdu nastoupili domácí hráči a po celkem slušném výkonu se usadili na 6. místě. Nejlépe se dařilo Mírovi Martínkovi.

10. hrací den:

V úterý 3.9. si přijela zahrát dvě družstva z TJ Dobřany. K žádným změnám na špici nedošlo, ale první tým se zařadil do TOP 10. Dobře si zahrál Luboš Špís, z druhého družstva se nejlépa dařilo Markovi Eismanovi.

9. hrací den:

Dnešní den 2.9. začali turnaj "mladé pušky". Nejlépe se ze čtveřice dařilo Jirkovi Bendovi juniorovi. Po mladých nadějích nastoupila zkušenost sama. Klokani, ostřílení Interligou to rozjeli ve velkém stylu. Lukáš Doubrava třetím pětikilem poskočil na průběžné 3. místo v jednotlivcích. Jeho parťáci to až do poslední padesátky (2x50) měli rozjeté na 1. plac, ale právě 100 hodů rozhodlo o tom, že se zařadí na průběžné 3. místo v družstvech. Večer zakončila čtyřka z Přeštic a nejlépe se dařilo Milanovi Kubátovi.

8. hrací den:

V neděli 1.9. si přišla z příjemnit hru v kuželky omladina, která se letos pojmenovala jako Klub sráčů, no nevím...V každém případě - druhá účast českkého reprezentanta a účastníka MS v Rokycanech Míši Kotala znamené změnu v jednotlivcích můžů. O 3 kuželky překonal rekord turnaje, ale i Honzu Endršta. V kategorii ženy se obě dostaly na průběžnou bednu (2. a 3. místo). Celkově se Klub sráčů pěkným výkonem zařadil za lídry z Aše.

7. hrací den:

Sobotní dopoledne si přijeli užít na naší padavou kuželnu hráči Sokola Útvina. Nejlépa se dařilo Honzovi Křížovi, který se svým výkonem usadil na průběžném 7. místě.

6. hrací den:

V pátek 30.9. přijel na naši kuželnu Slavoj Plzeň. V pořadí v družstvech ani v mužích se nic výrazně nezměnilo. V kategorii ženy se svým náhozem probojovala Hana Vosková na průběžné 2. místo.

6. hrací den:

Ve čtvrtek 29.8. přijeli na kuželnu borci z Duchcova a Podbořan. Tuto partu vedl Honza Endršt, český reprezentant a účastník letošního MS v Rokycanech. Honza zahrál skvěle a vytvořil rekord turnaje, když porazil 525 kuželek (vyrovnal rekord kuželny ve hře do plných) a je v průběžném vedení turnaje jednotlivců. Jeho výkon posunul tým na průběžné 3. místo. Dalšího pěkného výsledku dosáhla domácí hráčka Tatiana Maščenko, která porazila 464 kuželek (osobní rekord) a opanuje soutěž jednotlivkyň.

5. hrací den:

Středa patřila holýšovským týmům. Výsledky se čekaly určitě vyšší, než co se odehrálo na plánech. Ale jsme na začátku sezóny a je ještě čas na doladění formy.

4. hrací den:

V úterý 27.8. si přijeli zahrát Baníkovci ze Stříbra. Slabším výsledkem (přísnější měřítko snese jen Venca Loukotka) za Baníkovci zařadili na průběžné 3. místo.

3. hrací den:

V pondělí 26.8. se mělo utkat mládí se zkušeností, ale dva mladíci měli zdravotní problémy a tak nastoupilo pouze družstvo Zahořan. To se výkonem 1793 probojovalo na průběžné 2. místo a v jednotlivcích zazářil Jirka Benda výkonem 489 poražených kuželek. To ho katapultovalo na průběžné 1. místo v jednotlivcích.

2. hrací den:

Na druhý hrací den se objednalo smíšené družstvo z Konstruktivy Praha. Na včerejší rozjetý ašský expres to nestačilo, ale i tak si tým z Prahy slušně zahrál.

1. hrací den:

Dnešním dnem začal 2. ročník ANATRA CUP. Jako první se přihlásili a turnaj zahájili chlapíci z Aše. A začali opravdu od podlahy! Překonali o 46 kuželek loňského vítěze Klokany z CB, když porazili 1909 kuželek.! Tímto náhozem vytvořili rekord turnaje a vhodili všem přihlášeným "rukavice do ringu..."