A jak se daří Béčku?

26.02.2017 06:42

Po dlouhé pauze jsem zpět s nějakým článkem o „Bé“ týmu. Ještě na podzim jsme měli po vítězství nad Baníkem dva venkovní zápasy. K tomu prvnímu jsme jeli na Škodovku do Plzně, kde se hrají 120Hs. Ačkoli Doosan arénu milujeme, tak na místní kuželně nám to prostě nejde, padli jsme vysokým rozdílem a ještě nám zazpíval kanárek. Takže šlágr kola a boj o druhé místo dopadl takto SK Škoda VS Plzeň – Kuželky Holýšov B  8:0  3181:3018.

O týden později jsme jeli na rekonstruovanou kuželnu do Pece zase na stovky. Po této rekonstrukci již máme nejhorší kuželnu v okrese. Jenže dle výkonů se skoro nic nezměnilo. Jejich tvrdé prkno nám zatápělo a neuměli jsme si poradit. I sám el borec senior Kávren nevěřil, dokud si to jako poslední hráč také neodřel. Se ziskem jediného bodu pro družstvo a to mojí zásluhou jsme jasně prohráli. TJ Sokol Pec A – Kuželky Holýšov B  7:1  2456:2374. Díky těmto bodovým ztrátám, jsme se propadli a zimovali jsme na šestém místě. Ale stále jsme v kontaktu na bednu.

Jarní část sezóny nemohla začít lépe, než výhrou na ženami z Dílů. První polovinu zápasu byl v naší režii, ale holky druhou polovinu velmi mohutně stahovaly a jen díky zadákovi jsme udrželi kuželky v náš prospěch. TJ Sokol Díly B – Kuželky Holýšov B  3:5  2457:2476.

Další týden jsme hráli konečně doma a to Proti Peci, které jsme se chtěli pomstít. A začali jsme výborně. Načínák malej Pupíček (který neoficiálně ohlásil konec kuželkářské kariéry do dalších sezóny) se blýskl, jak nejlíp mohl a ještě z toho byl osobáček (476). Jenže hosté se pak velmi důrazně přihlásili o slovo a nám začalo téct do bot. Nakonec jsme si dva body rozdělili. Kuželky Holýšov B – TJ Sokol Pec  4:4  2536:2527.

Po týdenní pauze, kdy se odehrávali, pro naše barvy velmi úspěšné, krajské přebory jsme přivítali zatím bez prohry pouze jen s jednou remízou jasně vedoucí družstvo z Dobřan. Ambice jsme měli vysoké… Když si spolu zavzpomínáme, tak máme velmi vyrovnanou bilanci a to takovou, že každý tým doma vyhrává, i když minulou sezónu jsme u nich sahali po výhře! Už hned v úvodu zápasu se setkali nejlepší borci zápasu Tomáš Lukeš (440) a Vojta Kořan (461), takže bylo zřejmé, kdo je tu lídr. Jenže třetí hráč rozjel stíhačku a postupně se začalo stahovat a před poslední dvojicí jsme měli náskok 30 kuželek a vedli jsme 3:2, takže na výhru stačilo udržet kuželky. Cože se tak stalo a jsme zatím jediný team, kdo sebral Dobřanům oba bodíky! Kuželky Holýšov B – TJ Dobřany A  5:3  2510:2492.

18.2. 2017 jsme vyrazili na třetí stodvacítku a to do Kdyně. A po dobřanském skalpu, jsme si chtěli udělat další zářez. A velmi překvapivě se to pro nás hned od úvodu vyvíjelo velmi dobře a začali si vytvářet náskok. První polovina patřila jasně nám, ve druhé dokázal zvítězit jen Martínek Michael, ale přesto, když se to zadákovi moc nepovedlo, dokázal udržet kuželky v nás prospěch a tak další velmi důležité body jsme si odvezli domů a později tak i na plese řádně oslavili J.  TJ Sokol Kdyně C – Kuželky Holýšov B 3085:3112.

Takže na jaře ještě nemáme soupeře, který by nás porazil, a tím se nám velmi výrazně zvýšila možnost ještě se poprat se Škodovkou o druhé místo. Bude to sice ještě hodně těžké, ale není to nemožné, máme před sebou ještě mnoho zápasů a právě Škodovku doma, kde ji chceme vrátit toho ošklivého ptáka!

Zdar a pevnou ruku přeje Kubíček!